Hausjärvi Hong Tae Kwon Do on nyt tähtiseura – hausjärveläisseura on yksi harvoista

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta – seuratoimintaa.​

Parikymmentä hausjärveläisen taekwondoseura Hausjärvi Hong Tae Kwon Don jäsentä ja sidosryhmän edustajaa kokoontui tiistaina Oitin Urheilutalolle. Suomen Taekwondoliiton puheenjohtaja Kari Sirviö luovutti seuralle viime vuoden lopulla tehdyssä auditoinnissa ansaitut tähtimerkit. Hausjärvi Hong Tae Kwon Do sai sekä lasten ja nuorten että aikuisten tähtimerkit.

Sirviö totesi, että merkit eivät ole aivan jokapäiväisiä myönnettäviä. Liiton 73 jäsenseurasta vain kahdeksalla on lasten ja nuoren merkki. Aikuisten merkki on ainoastaan neljällä seuralla.

Tähtiseuramerkki on seuratoiminnan laadun tae. Tähtiseura-ohjelmaa pitää yllä Suomen Olympiakomitea. Sirviön mukaan Tähtiseura-hanke on tärkeä.

– Liiton näkökulmasta hankkeen merkitys on, että seurat ja liitto voivat auditointien kautta arvioida, miten toiminnan laatu kehittyy paikallisesti ja maanlaajuisesti taekwondon saralla.

Tähtiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein toiminnan laadun varmistamiseksi.

Hausjärveläisseuran puheenjohtaja Arto Määttä kertoi ajatuksen hankkeen toteuttamisesta tulleen seurassa kouluttajina toimivilta Sirpa Haloselta ja Jani Perkkiöltä. Määtän mukaan oli selvää alusta lähtien, että tavoitteena on sekä lasten ja nuorten että aikuisten tähtimerkki.

Näen seuran tulevaisuuden avoimena.

– Tähtiseura-hankkeessa luodut käytännöt varmistavat jäsenille laadukkaan yhteisön, jossa jokainen voi harrastaa taekwondoa omien tavoitteidensa mukaisesti. Jäsenet voivat luottaa siihen, että he saavat laadukasta ohjausta koulutetuilta ohjaajilta, Määttä totesi.

Tähtiseuran projektiryhmän vetäjä Tarja Vaskuri kertoi ryhmän yhteenlaskettujen työtuntien olevan noin 550.

– Minulle opettavaisinta oli päästä aikatauluttamaan, koordinoimaan ja vetämään tämän kokoinen projekti. Käytännön oppia tuli paljon prosessin aikana.

Seuran perustajajäsen ja korkeimman vyöarvon omaava Reijo Vienonen luotasi omassa puheenvuorossaan seuran tulevaisuutta tähtimerkin saamisen jälkeen.

– Näen seuran tulevaisuuden avoimena ja yhteistyökykyisenä. Nyt meillä on selkeät kriteerit ja tavoitteet, mitä lähdetään toteuttamaan.

Pieni seura on joustava toiminnassaan.

– Myös vanhoille jo lopettaneille harrastajille löytyy kyllä tilaa aloittaa uudestaan harrastus. Myös senioriryhmä toteutuu aikanaan.

Hausjärvi Hong Tae Kwon Do ry

Perustettu vuonna 1994.

Seurassa on noin 60 harrastajaa alakouluikäisistä yli 60-vuotiaisiin.

Harjoituksia järjestetään Hausjärven Oitissa neljänä päivänä viikossa ja Mäntsälän Sälinkäällä kahdesti viikossa.

Korona-aikaan seura hyödyntää virtuaalista harjoittelua.

Puheenjohtaja on Arto Määttä. Seura on Suomen Taekwondoliiton jäsen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut