Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristallipallo Ranskaan – Quentin Fillon Maillet täytti unelmansa

Ampumahiihdon miesten maailmancupin kokonaiskilpailun voittajalle annettavan kristallipallon uusi osoite ratkesi lauantaina, kun maailmancupin viimeistä edellisen viikonlopun yhteislähtö Viron Otepäässä oli ohi. Norjan Vetle Sjåstad Christiansenin jälkeen toisena maaliviivan ylittänyt Ranskan Quentin Fillon Maillet varmisti maailmancupin kokonaiskisan voiton.

Fillon Maillet, 29, on neljäs ranskalainen miesten maailmancupin voittaja. Martin Fourcade pokkasi kristallia peräti seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 2012–18, Raphael Poiree oli vuosituhannen alussa neljä kertaa cup-kuningas, ja Patrice Bailly-Salins aloitti ranskalaisriemun kokonaisvoitollaan 1994.

– En tiedä tajuanko tätä edes vielä, mutta olen niin iloinen mies juuri nyt. Tämä pallo on vaikein voittaa, se vaatii tasaisuutta ja uupumusta vastaan taistelua neljän kuukauden ajan. Ja lopulta palkitaan maailman paras ampumahiihtäjä. Olen unelmoinut tästä, jopa enemmän kuin olympiamitalista, Fillon Maillet hehkutti ranskalaislehti Le Figarolle .

Minkkinen tyytyväinen yhteislähtödebyyttiinsä

Tero Seppälä oli miesten kisassa 20:s. Seppälä ampui yhteensä neljä sakkoa, kaksi sekä ensimmäiseltä että viimeiseltä ampumapaikalta.

– Siihen ekalle paikalle se oikeastaan kaatui, kun siinä tippui letkasta ja niin moni ampui hyvin. Ei siitä vaan enää noustu. Vikalla paikalla olin jo aika puhki, Seppälä kommentoi tiedotteessa.

Naisten kisassa Mari Eder sijoittui 19:nneksi ja Suvi Minkkinen 22:nneksi. Eder keräsi kisassa kolme sakkoa ja maailmancup-uransa ensimmäisen yhteislähdön kisannut Minkkinen yhden sakon.

– Vaikka sijoitus oli vain 19:s, niin itseasiassa se oli ihan hyvä ja tasapainoinen kisa. Ei voi sillä tavalla jossitella sen enempää, Eder totesi tiedotteessa.

– Minut oli lähtökohtaisesti rankattu 29:nneksi, kun 30 oli viivalla. Lähdin sillä asenteella, että nyt ei ole muuta kuin voitettavaa. Ihan hyvillä mielin nyt olen, kommentoi puolestaan Minkkinen.

Naisten kisan voitti Ruotsin Elvira Öberg ennen Saksan Denise Herrmannia.

Otepäässä kisataan sunnuntaina vielä sekaviesti ja sekapariviesti.