Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eli Haga valloitti Tarton keilaradat – "Nyt alkaa heitto kulkea"

Hyvinkääläinen keilaajatar Eli Haga kävi entisessä kotimaassaan Virossa heittämässä elämänsä kisan. Tartossa järjestettiin mittava kilpailu Fun Bowling Comeback 2022 ja Haga voitti naisten sarjan komealla pelillä.

Naisten alkukilpailussa oli mukana 17 osanottajaa, jotka keilasivat kuusi sarjaa. Hyvinkääläinen oli ykkösenä omalla ennätystuloksellaan 1243 eli sarjakeskiarvo oli 207,17. Normaalisti hän on keilannut 179 pinnan keskiarvolla.

Eli Haga kertoi olleensa pitkään poissa radoilta käsivamman vuoksi.

– Nyt alkaa heitto kulkea ja meni hienosti. Heitin myös oman sarjaennätykseni 276.

Komeasti menivät myös pudotuspelit. Aluksi hän pudotti jatkosta Liina Rohin. Semifinaalissa kukistui Moonika Tamson pistein 211–173. Loppuotteluun tuli vastaan alkukilpailun kakkonen Aire Saarm. Haga ei antanut armoa, vaan otti voiton pistein 217–202.

Kuulevien joukossa saavutettu menestys antaa Hagalle varmasti potkua Viron kuurojen mestaruuskilpaan 20. maaliskuuta.

Eli Haga on vuosien varrella menestynyt voittoisasti sekä Suomen että Viron kuurojen kilpailuissa ja myös kuulevien arvokisoissa. Ikää tällä pirteällä keilaajalla on 46 vuotta ja kotikaupungin seurana on aCat.

Miehetkin tekivät Tartossa kovia tuloksia. Huikea oli lopullinen finaali, jossa Vallo Lees ja Kaarel Jaanimägi heittivät molemmat 265. Lees voitti yhden ruudun uusinnan.

Pronssille heitti Kert Truus huimalla tuloksella 279. Truusin seura Suomessa on Helsingin GB.

Tapahtuman arvostuksesta kertoo se, että kisat televisioitiin. Voittajatkin pääsivät haastatteluun.