Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tennistähti Zvereville vuoden koeaika riehumisesta

Helmikuussa Meksikon Acapulcossa pelatussa ATP-turnauksessa tuomarille raivostunut saksalainen tennistähti Alexander Zverev on saanut ATP:ltä ehdollisen rangaistuksen ja lisäsakot, miesten ammattilaistenniksen järjestö kertoi tiistaina.

Kaksinpelin maailmanlistan kolmonen ja viime vuoden olympiavoittaja Zverev hävisi Brasilian Marcelo Melon kanssa Acapulcossa nelinpeliottelun Suomen Harri Heliövaaralle ja britti Lloyd Glasspoolille. Tappion jälkeen Zverev raivostui ottelun tuomarille ja hakkasi mailallaan neljä kertaa tämän tuolia.

ATP ilmoitti, että Zvereville lätkäistään kahdeksan viikon pelikielto, mutta hän on "koeajalla" vuoden eli 22. helmikuuta 2023 asti. Jos mies tuohon saakka hillitsee hermonsa eikä syyllisty epäurheilijamaisuuksiin peleissä, pelikielto poistetaan.

Zverev sai jo aiemmin 40 000 dollarin (noin 37 000 euron) sakon riehumisestaan. ATP määräsi sakkoa lisää 25 000 dollaria (noin 23 000 euroa). Kun Zverev joutui luopumaan Acapulcon turnauksen palkintorahoistaan (noin 29 000 euroa), on tulistuminen tullut miehelle jo tyyriiksi.