Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seppälän pitopöydästä hupenivat Kontiolahdella eväät – maailmancupin podium-paikka jäi odottamaan tulevaisuuteen

Pöydän piti olla lauantaina katettu ampumahiihtäjä Tero Seppälälle kotikentällä Kontiolahden maailmancupissa. Edellispäivän viestissä lupauksia antaneen Seppälän tavoittelema cupin podium-paikka jäi kuitenkin pikakisassa odottamaan tulevaisuuteen.

Viestissä perjantaina pikatulella ilman sakkoja ampunut Seppälä laukoi sprintissä makuulta kaksi viimeistä kutiaan ohi, joten kärki meni menojaan. 10 kilometrin kisan voittaneelle Ranskan Quentin Fillon Maillet'lle vajaan minuutin hävinnyt Seppälä oli 18:s.

Kun hänelle on tällä kaudella maailmancupissa herunut neljä henkilökohtaista sijoitusta kympin kärkeen ja olympialaduilla yhteislähdön yhdeksäs tila, Seppälälle ei jää Kontiolahden sprintistä muisteltavaa. Katse kääntyi sunnuntain takaa-ajoon.

– Erot ovat pieniä, edellä on miehiä kiinni otettavissa, sanoi Seppälä, joka jäi kärjestä tarkalleen 59,4 sekuntia.

Muista suomalaisista Olli Hiidensalo oli kahdella sakolla 38:s, Heikki Laitinen (4) 57:s ja Jaakko Ranta (2) 59:s. Koko nelikko jatkaa sunnuntain takaa-ajoon.

Palkintopallilla oli tilaa

Kun kilpailusta olivat poissa Bön veljekset Johannes ja Tarjei sekä Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan takia Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan joukkueet, palkintopallilla oli Kontiolahdella tilaa.

Seppälä ahnehti alusta lähtien kärkisijoja, ja makuuammunta kulki kolme ensimmäistä laukausta pikatulella jouhevasti. Sarja päättyi peräkkäishuteihin, jotka pudottivat suomalaisen kärkikahinoista.

– Kolme ensimmäistä laukausta lähtivät hyvin. Edellisenä päivänä viestissä ammuin tasaisella, hyvällä rytmillä, mutta ampumahiihdon suola on, ettei aina onnistu, nopeisiin ampumasarjoihin pyrkivä Seppälä muotoili.

Kontiolahden ampumapaikalla ei täystyyntä tunneta. Seppälän sarjan aikana tuuli pyöri, mutta hän ei turvautunut tähtäinmuutoksiin.

– Kun taulut menevät kolmella ensimmäisellä laukauksella alas, minulla ei ole tapana muutella, hän pohti.

Ampumahiihdon kansainväliset kisakatsomot ovat olleet parin vuoden koronarupeaman aikana lähes täysin tyhjät. Kontiolahdella portit oli avattu katsojille, mikä kiritti urheilijoita.

– Kun yleisöä on paikalla, ei halua antaa siimaa, Seppälä kuvaili.

Hiidensalolla hinkua jatkaa

Jos miesten sprintissä Seppälän ja toiseksi parhaan suomalaisen Hiidensalon ampumasuoritukset olisi yhdistetty, tuloksena olisi ollut puhdas ammunta ilman sakkoja.

Hiidensalo ampui makuusarjassaan kaikki viisi taulua eleettömästi alas, pystypaikalla toinen ja neljäs laukaus karkasivat ohi.

– Makuu oli hyvää tekemistä, mutta pystystä tuli pari virhettä, kertasi Hiidensalo, joka Suomen maajoukkueen kokeneimpiin kuuluvana urheilijana on näillä näkymin jatkamassa kilpauraansa ainakin seuraavan kauden.