Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Uransa juuri lopettanut tennistähti lähti Ukrainaan puolustamaan maataan: "Tämä on äärimmäisen rankkaa vaimolleni, lapseni eivät tiedä, että olen täällä"

Tammikuussa ammattilaisuransa lopettanut tennishuippu Sergij Stahovski on viimeisin ukrainalainen urheilutähti, joka on lähtenyt puolustamaan kotimaataan Venäjän hyökkäystä vastaan. Stahovski kertoi BBC:lle toivovansa, ettei joudu käyttämään asetta.

Stahovski, 36, muistetaan kuuluisasta voitostaan sveitsiläislegenda Roger Federeristä Wimbledonin turnauksessa 2013. Pitkä ura päättyi Australian avoimiin tammikuussa. Nyt Stahovski on Kiovassa.

– Tiedän, kuinka käyttää asetta. Jos on käytettävä, niin on. Pitkälti toivon, ettei minun tarvitse käyttää asetta, Stahovski kertoi BBC:n radiolle.

Stahovskilta kysyttiin, kuinka vaikeaa on jättää puoliso Anfisa ja heidän lapsensa kotiin Unkariin.

– En vieläkään ole oikein varma, miten sen tein. Tiedän, että tämä on äärimmäisen rankkaa vaimolleni. Lapseni eivät tiedä, että olen täällä, he eivät ymmärrä sodasta. He ovat liian pieniä tajutakseen, mitä tapahtuu.

Kotimaansa puolustukseen ovat tietojen mukaan lähteneet myös nyrkkeilysuuruudet Vasil Lomatshenko ja Oleksandr Usyk. Raskaan sarjan nyrkkeilyn ukrainalaisikonit Vitali ja Wladimir Klitshko ovat hekin ilmoittautuneet palvelukseen. Vitali Klitshko on Kiovan pormestari.