Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha-Pekka Hytönen maalasi jäähyväispelissään – JYPin tappioputki katkesi häntäpään joukkueiden välienselvittelyssä

JYP-ikonin Juha-Pekka Hytösen jäähyväispeli sai Liigassa aikaan kuluvan kauden ylivoimaisesti hienoimman tunnelman Jyväskylän hallissa. Seitsemän ottelun tappioputkessa haahuillut JYP kunnioitti sankariaan ja kellisti Ässät Braden Christofferin tekemällä jatkoajan ylivoimamaalilla 4–3.

Viimeksi 2021 keväällä Itävallassa sarjapelin pelannut Hytönen oli yllättävän hyvässä iskussa. Viikon harjoittelu joukkueen mukana terästi 810 ottelua JYPin paidassa pelanneen Hytösen vireeseen, jolla Jyväskylän kapteenien kapteenina tunnettu pelimies pystyi ällistyttävän isoihin peliminuutteihin.

Ja kirsikkana kakun päälle Hytönen iski 2–3-kavennusmaalin, joka siivitti kotijoukkueen upeaan kiriin. Kaksi Ässien pelaajaa roikkui Hytösessa, mutta niin vain juhlakalu punnersi siitä maalin. Ässät haastoi maalituomion, mutta huonolla menestyksellä.

– Minulla oli kolme tavoitetta tähän peliin. Se, että saadaan paljon yleisöä paikalle, että JYP voittaa ja että pysyn ehjänä, sanoi Juha-Pekka Hytönen.

Tavoitteet toteutuivat. Ja juhlat jatkuivat pitkään taiston tauottua.

– Se maali. No en ole ikinä hienoa maalia tehnyt. Treeneissä tein yhden ja ajattelin, että siinä oli maali tälle kaudelle, jatkoi kapteenina JYPin kaksi kertaa Liigan mestaruuteen johdattanut Hytönen. Myös CHL:n mestaruuspokaalia pääsi sentteri nostamaan.