Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi vetäytyi Venäjällä järjestettävistä jääpallon MM-kisoista yksimielisellä päätöksellä – Ruotsi seurasi perässä

Suomen jääpalloliitto ilmoitti torstaina vetäytyvänsä jääpallon miesten MM-kisoista, jotka on tarkoitus pelata Venäjällä maaliskuun ja huhtikuun taitteessa. Liiton tekemä päätös syntyi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan torstaiaamuna.

Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson kertoi tiedotteessa vetäytymisen syiksi "eskaloituneen aseellisen konfliktin Ukrainassa ja tästä syystä heikentyneen Venäjän turvallisuustilanteen".

– Suomen jääpalloliiton hallitus oli hyvin yksimielinen päätöksessään. Meidän oma päätöksentekomme perustuu tietysti turvallisuusaspektiin. Emme koe matkustamista Venäjällä tällä hetkellä turvalliseksi, Karlsson muotoili STT:lle puhelimitse.

Miesten MM-turnaus on tarkoitus pelata Syktyvkarissa 27. maaliskuuta–3. huhtikuuta. Suomen vetäytymispäätös koskee myös alle 17-vuotiaiden poikien MM-kisoja, jotka on määrä järjestää Venäjän Kemerovossa 24.–26. maaliskuuta.

Kansainvälinen jääpalloliitto FIB ei ole ilmoittanut MM-kisojen kohtalosta. Karlsson pitää epätodennäköisenä, että kisat siirrettäisiin pois Venäjältä.

– Pidän sitä henkilökohtaisesti hyvin epätodennäköisenä, joskaan se ei ole minun päätökseni, Karlsson sanoi.

– Olemme keskustelleet FIB:n kanssa jatkuvasti, joka viikko (Ukrainan) kriisin eskaloituessa. Covid on tietysti ollut toinen keskeinen keskustelunaihe. Päädyimme tällaiseen ratkaisuun, koska emme myöskään halunneet mennä pitkäveteisiin keskusteluihin, jolloin kaikki olisi epävarmaa useiden viikkojen ajan. Koemme, että tämä (vetäytymispäätös) oli oikea ratkaisu.

Ruotsi vetäytyi torstaina miesten MM-turnauksesta Suomen jälkeen.

– Venäjä rikkoo sekä kansainvälistä oikeutta että ihmisoikeuksia hyökätessään Ukrainaan, Ruotsin jääpalloliiton pääsihteeri Pär Gustafsson perusteli TT:n mukaan tiedotteessa.

Naisten MM-turnaus Ruotsissa

Jääpallo on kärsinyt koronapandemian aikana valtavasti. Miehet ovat mitelleet MM-mitaleista edellisen kerran vuonna 2019, jolloin Suomi sijoittui pronssille.

Suomen ja Ruotsin vetäytymisen myötä Syktyvkarin MM-turnaus kutistui kuuden joukkueen kilpailuksi.

Jääpallon naisten MM-turnaus järjestetään Ruotsin Åbyssä 23.–27. maaliskuuta. Naisten MM-kisat järjestettiin viimeksi helmikuussa 2020, ennen pandemian alkua.