Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joonas Jähin pinna piti keilafinaalissa – voittaja antoi tunnustusta kanssakilpailijalle: "Selvästi parasta esittänyt jätetään toiseksi"

Helsingin GB:n Joonas Jähi keilasi kärkeen, kun Hyvinkään hallissa kamppailtiiin Bermuda Openin rahapalkinnoista. Pitkään venyneen kisan päätteeksi Jähi kohtasi lopullisessa yhden sarjan finaalissa Lahden Teemu Asplundin.

Jähi ei hermoillut, vaan voitti pistein 237–180.

Finaali-illan aloittivat alkukilpailussa sijoille 9–28 sijoittuneet, jotka keilasivat neljä sarjaa. Tämän osion kahdeksan parasta pääsi jatkamaan alkukilpailun kahdeksan parhaan kanssa neljällä sarjalla. Sitten kahdeksan parasta keilasi kaksi sarjaa edellisiin tuloksiin ja neljä parasta pääsi shootout-kisaan.

Toisen osion + 2 sarjan jälkeen oli ykkösenä Asplund, joka keilasi nuo kuusi sarjaa hienosti 241,5 pisteen keskiarvolla tuloksen 1449. Jähi jäi 83 pisteen päähän.

Kamppailu pääsystä neljän joukkoon oli takana todella tiukkaa. Kolmannen sijan lunasti Pinjetsin Joakim Westlin ja neljäs oli Bayn Santtu Tahvanainen.

Järjestävän seuran Tuure Jokinen keilasi erinomaisesti ja jäi Tahvanaisesta vain kolmen pisteen päähän. Jokinen keilasi puhtaana 216,5 pinnan keskiarvolla eli reilusti yli keskiarvonsa.

Kisan kuudes oli Sinisten Markus Keskiruokanen, Pinjetsin Olli-Pekka Pitkänen ja Jyrän Marko Meriluoto olivat seuraavaksi parhaat. Kärkikahdeksikon taakse jäi iso joukko kovan tason keilaajia.

Lopuksi alkoivat pudotussarjat. Westlin ei oikein onnistunut ja putosi jatkosta. Seuraavaksi Asplund ja Jähi pudottivat Tahvanaisen ja menivät loppuotteluun.

Kun Asplund oli heittänyt sarjaansa jopa 247 pistettä, odotettiin finaalista tasaista. Nyt lahtelainen epäonnistui ja voitto meni Jähille.

– Tämä on oikeastaan aika raaka pelimuoto, kun selvästi parasta esittänyt jätetään toiseksi vain yhden sarjan kilvassa, sanoi voittaja.

– Oli kuitenkin mukavaa vaihtelua. Ja tunnelma Hyvinkäällä on mainio, monessa hallissa yleisö vain jököttää, naureskeli Jähi kiitellen runsaslukuisen yleisön kannustusta.

Joonas Jähin viikonloppu oli varsin antoisa. Lauantaina hän voitti Tammisaaren Talvikisan ansaiten 800 euroa ja nyt tuli tilille 1200 euroa.

Varsin hyvän kilpailun järjestänyt Bermuda Bowling Team taapersi takavuosina keilaradoilla hyvin vähäisellä porukalla. Nyt BBT on noussut Hyvinkään suurimmaksi keilaseuraksi, kun jäseniä on peräti 34. Toiseksi suurin on Kamut 30 jäsenellään.