Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Freyat-joukkueet hyvällä ilmeellä Vantaalla – plakkariin myös kisapaikka Tallinn Trophyyn

Vantaan Energia-areenalla järjestettiin joukkuevoimistelun ensimmäiset valintakilpailut lauantaina. HJF:n (Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta sekä Järvenpään Voimistelijat) seurayhteistyöjoukkueista kilpailuun osallistuivat Team Freyat ja Freyat Short omissa sarjoissaan.

Team Freyat otti osaa 14–16-vuotiaiden SM-sarjaan uudella kokoonpanolla ja debytoi ohjelmallaan, jonka koreografian on tehnyt venäläinen Svetlana Shiskina. Joukkue lähti kilpailuun innostuneesti ja hyvällä fiiliksellä, ja sijoittui kovatasoisessa kilpailussa kuudenneksi pistein 16.100.

Joukkue oli sijoitukseen tyytyväinen, sillä tulos mahdollistaa pääsyn maaliskuussa Tallinnassa järjestettävään kansainväliseen Tallinn Trophy 2022 -kilpailuun. Joukkueessa voimistelivat Siiri Hämäläinen, Kerttu Karjalainen, Elea Kaukonen, Lilja Koskikallio, Malla Lempinen, Inka Länkinen, Tuisku Nurminen, Hilla Talvenkorpi ja Iira Valtonen.

Vantaalla oli ensimmäistä kertaa myös lyhytohjelmasarjojen valintakilpailu. Joukkuevoimistelun lyhytohjelmat on tarkoitettu joukkueille, jotka haluavat kilpailla kansainvälisellä tasolla ja omaavat SM-sarjaan vaadittavan taitotason. Lyhytohjelma on tullut kansalliseen kilpailuohjelmaan vuonna 2021.

Freyat Short on HJF:n ensimmäinen edustusjoukkue junioreiden lyhytohjelmasarjassa. Joukkue lähti hyvällä ja odottavaisella mielellä kilpailuun, ja sijoittui neljänneksi pistein 14.900.

Freyat Short oli kauden ensimmäiseen kilpailusuoritukseen tyytyväinen. Harjoittelu jatkuu kohti Tallinnan kilpailuja. Joukkueessa voimistelivat Nea Kallio, Säde Kuusi, Minttu Ollikainen, Jenna Rajala, Julia Rajamäki ja Aida Tella.