Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimi Tani Ranskan kartingsarjaan – 12-vuotias kuljettaja pääsi testien kautta ranskalaisakatemian oppiin

Nuoret karting-lupaukset, 12-vuotias Kimi Tani Riihimäeltä ja 13-vuotias Miko Erkkilä Jokioisilta, on valittu Ranskan Autourheiluliiton kartingsarjaan kaudelle 2022.

Tuukka Taposen syksyllä 2021 voittama kartingin maailmanmestaruus on nostanut suomalaisten kartingkuljettajien kiinnostavuutta maailmalla.

FFSA Academyn alainen Junior Karting French Championship -sarja on yksimerkkiluokka, jonka kaluston Academy toimittaa ja ylläpitää. Sarja sisältää viisi osakilpailua ja sarjan kolmelle parhaalle on luvassa rahallisia palkintoja sekä uraa eteenpäin vieviä mahdollisuuksia.

FFSA Academy on Ranskan Autourheiluliiton (Fédération Française du Sport Automobile) oma koulutuskeskus Le Mansen legendaarisen radan yhteydessä. Academyn historia ulottuu 1990-luvun alkuun, jolloin se tunnettiin nimellä "Renault Elf Formula Campus".

Nykymuotonsa FFSA Academy sai vuonna 2016. FFSA Academyn järjestelmä on ainutlaatuinen koko maailmassa ja sinne valitaan kuljettajat testien perusteella.

Academyn kautta on mahdollista nousta kartingista aina moottoriurheilun huipulle, eli F1-sarjaan. Viimeisin tällainen kuljettaja on Pier Gasly.

Hakemusten perusteella kutsun pääsykokeisiin saaneet Tani ja Erkkilä matkustivat Le Manseen marraskuun lopulla. Kahden päivän testit sisälsivät sekä ajoa että fyysisiä ja psyykkisiä testejä.

– Olin hieman yllättynyt kun sain kutsun Le Manseen, mutta hyvinhän kaikki näytti menevän. Academyn puitteet ja toiminta vakuutti todella. Erittäin ammattimaista toimintaa, Kimi Tani kertoo tiedotteessa kokemuksistaan.

Testeihin kuului niin ajoharjoittelua kuin fysiikkatestejäkin sekä haastatteluja. Kaksikon valinta on harvinaista herkkua härmäläisille kuljettajille. Academyn historian aikana Kari Mäenpää ja Simo Muhonen ovat ajaneet F4-sarjassa, mutta tiettävästi kartingissa ei suomalaisia kuljettajia ole aikaisemmin ollut.

Academy tarjoaa juniori-ikäisille kartingkuljettajille oman sarjan lisäksi fyysistä ja henkistä valmennusta, ajovalmennusta sekä tekniikkaa ja teoriaa. Kaiken tavoitteena on valmistaa tulevaisuuden lupauksia suurempiin sarjoihin autourheilussa. Sarjoissa menestyneimmät nousevat luonnollisesti ylöspäin Academyn tukemina.

Junior Karting French Championship 2022: 18.–20.3. Grèville Haque, 1.–3.4. Salbris, 22.–24.4. Aunay Les Bois, 27.–29.5. Varennes Sur Allier, 1.–3.7. Anneville.