Kimi Patova siirtyy Yamaha GV Stratoksen väreihin – "Onneksi tiimille ei ole vierasta suomalainen rallienglanti"

Hyvinkään Moottorikerhon Kimi Patova jatkaa ratamoottoripyöräilyä Espanjan-sarjan ESBK 600-luokassa viime vuoden tapaan, mutta uudessa tiimissä Yamaha GV Stratoksen väreissä.

Espanjalainen GV Stratos on toiminut Patovan tiedotteen mukaan monia vuosia eri sarjoissa ja luokissa pitkin Eurooppaa. Tiimi on erittäin menestynyt eri luokissa.

Tiimi on jo entuudestaan Patovalle tuttu.

– Siirtyminen Stratokselle tuo hyvää lisäboostia tulevalle kaudelle. Tiimi ei ole minulle täysin tuntematon. Vuonna 2018 ajoin yhden villin kortin kilpailun ESBK 300-luokassa Stratoksen väreissä. Jo yhden kisaviikonlopun aikana tiimistä jäi luottavainen ja lämmin fiilis. Tiimistä löytyy todella paljon ammattitaitoa sekä tekniseltä että ajovalmennuksen puolelta. Kävin tapaamassa tiimiä tammikuussa ja heti sama hyvä fiilis jatkui, Patova kertoo tiedotteessaan.

– Helmikuussa on jo tarkoitus päästä ajamaan uudella Yamaha R6-pyörällä useampi testipäivä ennen sarjan virallisia testejä maaliskuussa.

Espanjan-sarja starttaa huhtikuussa.

Siirto espanjalaiseen tiimiin tarkoittaa myös puhekielen muuttamista suomesta englanniksi.

– Onneksi tiimille ei ole vierasta suomalainen rallienglanti niin uskon, että kaikki hommat tulee hoidettua. Tuleva datamieheni on työskennellyt Englannissa joten hän puhuu tosi hyvää englantia, Patova kertoo.

Tiimipäällikkö Rafael Carlos Garcia iloitsee alkavasta yhteistyöstä Patovan kanssa.

– Olemme seuranneet hänen kehitystään ESBK:ssa useiden vuosien ajan ja olemme varmoja, että pystymme hyödyntämään hänen potentiaalinsa. Kimin ja kaikkien ajajien kauden alun testaus tulee olemaan erittäin kattava ja toivomme, että olemme vahvoilla ensimmäisessä kilpailussa Jerezissä. Rafael Carlos Garcia toteaa.

RAM Racingin-vuosinaan Patova ehti muun muassa voittaa SM-kultaa ja saada jo pari vuotta kokemusta Espanjan-sarjasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut