Harri Hämäläisen valmennettava aloitti karatekauden mallikkaasti – Pariisista viitostila

Suomen Tuomas Suur-Inkeroinen oli mukana, kun karaten kansainvälinen kilpailukausi käynnistyi Paris Open -kilpailulla Ranskassa. Paris Open on yksi maailman arvostetuimmista ja suurimmista karatekilpailuista.

Hyvinkääläisen karateammattilaisen, Harri Hämäläisen, valmennettava Suur-Inkeroinen otteli miesten alle 75-kiloisten sarjassa. Loukkaantumisen takia pitkään sivussa ollut Suur-Inkeroinen palasi kilpamatolla mallikkaasti ja nappasi 62 ottelijan sarjassa lopulta upeasti viidennen sijan.

Suur-Inkeroinen voitti kilpailuissa kolme ottelua. Pronssiottelussa Suur-Inkeroinen sai heti alussa erittäin kovan lyönnin päähän, ja lääkärit paikkailivat suomalaiskaratekaa usean minuutin ajan. Isku vaikutti ottelun lopussa Suur-Inkeroisen terävyyteen.

Suomen mieskaratekat eivät ole vuosikausiin yltäneet Paris Openin tasoisessa huippukilpailussa näin kovaan suoritukseen, hyvinkääläisvalmentaja viestitti.

Korona-aikana Suur-Inkeroisen harjoittelussa on keskitytty monipuolisuuteen ja ennen kaikkea karaten tärkeimmän osa-alueen eli perustekniikan parantamiseen. Tulosta on syntynyt. Myös lepoa on tullut riittävästi, Hämäläinen arvioi.

Vasta 22-vuotiaalta Suur-Inkeroiselta löytyy vyöltään jo SM-kulta ja Pohjoismaiden mestaruus sekä Shotokan-karaten ippon shobu -maailmanmestaruus.

Suur-Inkeroisen kisakausi jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjassa, jossa hän pääsee mittaamaan tasoaan taas lajin huippujen kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut