Lammin cup-kisat päättyivät alueen hiihtäjien mitalijuhliin – hienoa menoa nuorilta kilpailijoilta

Alueen juniorihiihtäjillä oli lentokeli, kun Lammilla hiihdettiin sunnuntaina Säkiä Cupin kolmas ja viimeinen osakilpailu.

Kokonaistuloksissa kultamitalille ylsi Hausjärven Urheilijoista Taimi Pokkinen, joka voitti 8-vuotiaiden tyttöjen sarjan. Osakilpailussa kaksoisvoiton napanneet Otso Saarinummi ja Anton Metsola sijoittuivat P10-sarjan kokonaiskisassa toiseksi ja kolmanneksi.

HaU:n Katri Niklander otti Lammilla T12-sarjan kokonaiskisasta pronssia.

Mitalivauhtia Lammilla hiihtivät myös Hyvinkään Hiihtoseuran osallistujat. Werneri Wallenius nappasi P8-sarjan kisassa hopeasijan, ja samalla hän oli toinen myös kokonaiskilpailun tuloksissa. Seurakaveri Paavo Kemppi puolestaan hiihti P12-sarjassa kolmanneksi, mikä riitti samaan sijaan myös cupin kokonaiskisassa.

Toivo Teräsniska (P12) sivakoi sunnuntaina sarjansa voittoon napaten samalla kokonaiskilpailussa hopeasijan.

Alueen hiihtäjät kuluttivat ahkerasti latu-uraa myös lauantain Hollolan Customski-hiihdoissa ja kaksipäiväisissä Espoon Marjon-hiihdoissa, joissa ensimmäisenä kisapäivänä hiihdettiin sprinttihiihdot vapaalla tyylillä.

T16-sarjassa HyHS-kolmikosta A-finaaliin ylsi Meeri Summanen, joka hiihti hienosti finaalin viidenneksi.

Sunnuntaina oli vuorossa perinteisen hiihtotavan normaalimatkat. Summanen hiihti kuuden kilometrin matkalla pronssille jääden voittajasta vain 6,6 sekuntia. Salla Niemi oli 12:s, Julia Haaranen 16:s ja Anni Töyrylä 17:s.

P18-sarjassa hiihtävä HyHS:n Leevi Holmström sijoittui 13:nneksi. Kovakuntoinen nuorukainen innostui hiihtämään yhden kierroksen muita enemmän suksen kulkiessa liukkaasti, seuran tiedotteessa kerrottiin.

Hollolassa HaU:n Sanni Leppälä hiihti pronssille. HyHS:stä korkeimman sijoituksen nappasi seitsemänneksi sivakoinut Enna Enqvist.

Viime viikon keskiviikkona hiihdettiin Keravan Keinukalliossa OP Uusimaa Cupin ensimmäinen osakilpailu perinteisellä tyylillä.

HyHS:stä kisaan starttasi T4-sarjaan osallistunut Kerttu Enqvist, joka sijoittui toiseksi. Enna Enqvist (T14) sivakoi 2,4 km kisamatkalla voittoon – samoin kuin T16-sarjassa kisaava seurakaveri Anni Töyrylä.

HyHS:n Jarno Juntunen voitti miesten yleisen sarjan 5,1 kilometrin kisamatkalla jättäen kisan kakkosen Jaakko Liukkalan (Keravan Urheilijat 44) sekunnin päähän.

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Mainos: Aamuposti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut