Isoksi kasvanut HyPS täyttää 75 vuotta – Hyvinkään Palloseurassa juhlitaan ympäri vuoden

Yhdistyneitten Villatehtaitten Palloilijoitten (1934–47) toiminnan jatkajaksi ja hyvinkääläisen jalkapalloharrastuksen tarjoajaksi Hyvinkäälle perustettiin 21. tammikuuta 1947 Hyvinkään Palloseura. Samana vuonna HyPS hyväksyttiin Suomen Palloliiton jäsenseuraksi.

Nyt, 75 vuotta myöhemmin, HyPS on Suomen 26. suurin jalkapalloseura ja Hyvinkään suurin urheiluseura.

– 75 vuodessa on tapahtunut paljon sekä seurassa että koko seuratoiminnan kentällä. Hyvinkään Palloseura on tänä päivänä sekä toiminnallisesti että hallinnollisesti erinomaisesti toimiva seura, jossa jokaisen lapsen ja nuoren, toki aikuisenkin, on hyvä harrastaa, arvioi seuran toiminnanjohtaja Janne Bruun HyPSin tiedotteessa.

Päättyneen vuoden jäsenmäärä 1 053 ja Palloliiton pelipassien määrä 924 merkitsivät seuralle paluuta koronaa edeltäviin lukemiin. Ympärivuotisten ikäkausi- ja aikuispelaajien määrässä seura ylitti tammikuussa 600 harrastajan rajapyykin.

Seuran ikäkausijoukkueista sekä B-tytöt että B-pojat pelaavat alkavalla kaudella ikäluokkiensa toiseksi korkeimmilla sarjatasoilla Ykkösessä. Myös nuoremmat juniorijoukkueet ovat esiintyneet edukseen sarjoissaan.

Juhlavuosi käynnistyy koronatilanteen takia suunniteltua vaatimattomammin juhlallisuuksin seuran perustamisen juhlapäivänä 21.1., mutta vielä kevään aikana seurassa toivotaan päästävän jalkauttamaan juhlallisuuksia myös jäsenistön ja laajemmin hyvinkääläisten pariin.

– Meidän piti järjestää nyt tammikuun 21. päivä juhlavastaanotto vanhoille seura-aktiiveille, yhteistyökumppaneille ja -seuroille sekä Palloliiton edustukselle, mutta tilaisuus luonnollisesti jouduttiin perumaan. Toivomme kuitenkin huhtikuussa pääsevämme katukuvaan sekä tapahtumien että lajiesittelyiden kautta ja huipentamaan juhlavuoden syksyn tapahtumiin, Bruun visioi.

Hän odottaa mielenkiintoista ja tapahtumarikasta juhlavuotta ja ennätysten rikkomista seuran harrastajamäärissä.

Juhlavuoden päätapahtuma on 18.–23.4. vietettävä HyPS-viikko, jolloin seura kiertää päiväkodeissa ja kouluissa sekä järjestää avoimia ovia joukkueidensa harjoituksiin. Myös Euroliigan ilmoittautumisen odotetaan käyvän kuumimmillaan tuolloin.

Viikko huipentuu maksuttomaan yleisötapahtumaan Willantorilla lauantaina 23.4. Tapahtumaan kutsutaan paikalle sekä yhteistyökumppanit että muut hyvinkääläiset urheiluseurat.

HyPSin juhlavuosi huipennetaan syyskaudella kahteen suureen junioriturnaukseen (poikien Eloturnaukseen 6.–7.8. ja tyttöjen HLV Ilo Cupiin 13.–14.8.), Talkoostarttiin 10.9. ja juhlavuoden päättävään seurajuhlaan loka-marraskuussa.

– Tulemme tarjoamaan kaikille hyvinkääläisille mahdollisuuden osallistua merkkivuoden juhliin, Bruun päättää.

Lue lisää seuran historiasta: www.hyps.fi/seura/historia

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Mainos: Aamuposti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut