Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virtanen luistelee EM-vapaaohjelmaan 20. sijalta – Venäjällä kolmoisjohto lyhytohjelman jälkeen

Suomen Valtter Virtanen keräsi keskiviikkona Tallinnassa taitoluistelun EM-kisojen lyhytohjelmassa ennätyksekseen 67,34 pistettä, joten hänet nähdään perjantaina miesten vapaaohjelmassa. Virtanen oli lyhytohjelman 20:s, kun vapaaohjelmaan kelpuutettiin 24 parasta luistelijaa.

Lyhytohjelman ykkönen oli 99,76 pistettä kerännyt, loukkaantuneen Mihail Koljadan korvannut Venäjän Andrei Mozalev. Venäjällä on ennen vapaaohjelmaa kolmoisjohto, sillä lyhytohjelmassa toinen oli Mark Kondratjuk pistein 99,06 ja kolmas Jevgeni Semenenko lukemin 99,04.

Kahdeksansissa EM-kisoissaan luistelevan 34-vuotiaan Virtasen paras sijoitus EM-kilpailuissa on 18. sija vuodelta 2015. Tallinnan EM-jäällä hän taituroi lyhytohjelmassa kansainväliset ennätyspisteensä.

Suomalainen teki laadukasta jälkeä ja keräsi tuomaristolta plussaa kaikista elementeistään. Onnistuneiden hyppyjen ohella askelsarja ja kaksi kolmesta piruetista arvioitiin korkeimmalle eli nelostasolle.

Vain yhdistelmäpiruetti, joka oli ohjelman viimeinen elementti, jäi vaikeustasolle kaksi. Liian hitaasti pyörinyt piruetti aiheutti ajanylityksen, josta sääntöjen mukaisesti sakotettiin yksi piste.

– Olen tosi tyytyväinen. Oli hyvä fiilis, kroppa toimi ja mieli oli siellä, missä pitikin, Virtanen totesi huojentuneena tiedotteessa.

Vapaaohjelmassa haussa MM-paikka

Korjattavaakin Virtanen löysi.

– Pieni varovaisuus aiheutti sen, että yhdistelmäpiruetin ensimmäinen asento lähti pyörimään huonosti, en saanut sitä keskiöityä kunnolla ja se vaikutti koko elementtiin.

Perjantain finaalipaikka vapaaohjelmassa miellytti Alina Mayer-Virtasen ja Michael Huthin valmentamaa luistelijaa.

– Vappikset ovat sujuneet harjoituksissa virheettömästi. Jos saan tehtyä samanlaisen suorituksen, voin saavuttaa MM-kisoihin tarvittavan pisterajan, Valtter Virtanen summasi.

Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n asettama vapaaohjelman teknisten pisteiden minimiraja MM-kisoihin on miehillä 64.

Myöhään keskiviikkona saatiin loppuun pariluistelun lyhytohjelma, jossa Suomen värien alla kilpailivat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov. Pari karsiutui vapaaohjelmasta jäätyään pistein 46,34 lyhytohjelmassa viimeistä edelliseksi eli 20:nneksi.

Suomella oli Tallinnassa pariluistelussa edustus EM-jäällä 39 vuoden tauon jälkeen. Edelliset suomalaiset pariluistelijat olivat EM-kisoissa 1983 sisarukset Maija ja Pekka Pekkala.