Ruotsin Anna Dyvik palkittiin Tourin avauksesta olympiapaikalla – kiertue päättyi siihen

Maastohiihdon Tour de Skin rasitus karsii osanottajia tyypillisesti kiertueen edetessä kohti Val di Fiemmen julmaa loppunousua. Anna Dyvik jätti leikin kesken kiertueen välipäivänä torstaina, mutta syy oli iloinen, valinta Ruotsin olympiajoukkueeseen.

Sprinttiin erityisesti keskittyvät Dyvik oli Lenzerheiden sprintissä viides ja keskiviikkona hiihdetyllä perinteisen hiihtotavan 30 kilometrillä 30:s.

– Minulle merkitsee valtavasti se, että onnistuin murtautumaan Ruotsin vahvaan olympiajoukkueeseen, Dyvik kommentoi valintaa ja ilmoitti matkustavansa saman tien Ruotsiin harjoittelemaan.

Dyvik jättäytyi viime harjoituskaudella maajoukkueryhmän ulkopuolelle. Olympiapaikka lämmitti häntä siinäkin mielessä erityisellä tavalla.

– Olen todella ylpeä siitä, että onnistuin olympiahankkeessani omin valinnoin ja uskomalla niihin, Dyvik jatkoi.

Dyvik oli ennen keskeytystä Tourin kokonaistilanteessa 13:ntena.

Kalla kärkkyy jämäpaikkaa

Ruotsin olympiajoukkueeseen on jo valittu seitsemän naista ja yhtä monta miestä. Ruotsin kiintiössä on jäljellä vielä yksi paikka naisille ja yksi miehille.

Naisten jäljellä olevasta edustuspaikasta kamppailevat lähinnä kokenut Charlotte Kalla ja Moa Lundgren, sillä sprintteri Johanna Hagström on jo luopunut Instagram-viestinsä perusteella haaveistaan päästä Pekingin kisoihin.

– Olympiaunelmani elää, mutta minun täytyy odottaa sitä vielä neljä vuotta, Hagström ilmoitti.

Tour de Ski jatkuu perjantaina Saksan Oberstdorfissa. Miehet hiihtävät vapaalla hiihtotavalla 15 kilometriä yhteislähtönä ja naiset kympin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut