Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tahkon lajivalmentaja Jari Levänen kertoo joukkueen asettaneen arvoikseen positiivisuuden ja avoimuuden: ”Jokainen haluaa luoda paremman version itsestään”

Tahkon lajivalmentajana kaudella 2022 toimii Jari Levänen. Hänen vastuualueenaan on erityisesti ulkopeli ja lukkarivalmennus. Tahkossa aikoinaan pelannut ja myöhemmin myös valmentanut Levänen kertoo pesiksen olevan edelleen tärkeä osa elämää.

– Ei pesis lähde miehestä ikinä, Levänen tuumaa.

Levänen on ollut myös aikaisemmin Tahkon miesten valmennuksen mukana. Viimeisin kerta oli kaudella 2017 Sami Sirviön aisaparina. Siviilityönä opettajana toimiva Levänen kuvailee lähestymistään valmentamiseen ihmisläheiseksi.

– Se, mikä mua erityisesti kiinnostaa, on se ihminen siellä urheilijaroolin takana. Näkisin valmentamisen niin, ettei sieltä ylhäältä päin tule, että tee näin ja näin, vaan se valmennus olisi sellaista dialogia. Koko ajan saataisiin sitä tekemistä siihen suuntaan, että jokainen olisi paras oman itsensä valmentaja, Levänen avaa.

– Haluaisin kehittää sitä henkistä kuntoa, vastuuta ja asennetta. Keskityttäisiin olennaiseen. Laatu merkitsee paljon, että tehdään jokainen asia huolellisesti.

Leväsen mukaan Tahko on asettanut tälle kaudelle arvoiksi positiivisuuden ja avoimuuden.

– Jokainen haluaa luoda paremman version itsestään. Jos mietitään fysiikkaa, taitoa, taktiikkaa ja psyykettä, niin joka jannulla on mietittävää, mitä voisi tehdä paremmin.

Ulkopelissä Levänen mainitsee ykkösasiaksi oikeiden pelipaikkojen löytämisen uudistuneelle joukkueelle.

– Tuossa on erilaista osaamista monellakin kaverilla.

Tulevalla kaudella Levänen haluaa nähdä rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä.

– Pyritään pelaamaan omien taitojen ylärajoilla. löytyisi uskallusta.

Hyvinkään Tahko aloittaa talvikauden ottelut tammikuun 8.–9. päivä pelaamalla kahdesti Joensuun Mailaa vastaan vieraissa.