Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johanna Peiponen 28:s maastojuoksun EM-kisoissa

Johanna Peiponen oli 28:s maastojuoksun EM-kisoissa Dublinissa. Naisten kahdeksan kilometrin kisassa Peiponen jäi kärjestä 2.23 minuuttia. Nina Chydenius oli 47:s kolmen minuutin ja kahden sekunnin erolla kärkeen.

– Aika lailla siihen pystyin, mitä etukäteen ajattelin. PM-maastossa oli ongelmia piikkareiden kanssa. Nyt kaikki meni hyvin, Peiponen sanoi tiedotteessa.

Naisten mestariksi juoksi Norjan Karoline Bjerkeli Grövdal kymmenen sekunnin erolla Ruotsin Meraf Bahtaan.

– Meillä oli molemmilla nousujohteinen juoksu. Tuli selkiä vastaan koko ajan ja vielä loppukirissäkin. Juoksusta jäi hyvä fiilis, Chydenius sanoi.

Miesten kymmenen kilometrin kilpailun voitti Norjan Jakob Ingebrigtsen, joka juoksi pitkään kilpailua johtaneen Turkin Aras Kayan vieressä. Päätöskierroksen rytminvaihdoksella Ingebrigtsen nykäisi eron ja karkasi voittoon 14 sekunnin marginaalilla.

Nathalie Blomqvist 14:s alle 23-vuotiaiden EM-maastojuoksussa

Suomen Nathalie Blomqvist juoksi neljänneksitoista ja jäi 59 sekuntia kärjestä maastojuoksun EM-kilpailuiden alle 23-vuotiaiden naisten kuuden kilometrin kisassa Dublinissa.

– Ajatus oli lähteä liikkeelle vauhdikkaasti, ei liian kovaa. Tiesin, että juoksun kärki on erittäin kova. Säästelin sen verran voimia juoksun loppuun, että sain siellä kaiken irti eikä siinä tullut seinää vastaan Blomqvist kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Euroopan mestaruuden voitti Italian Nadia Battocletti, joka oli Tokion olympiakisojen 5 000 metrillä seitsemäs. Slovenian Klara Lukan oli toinen neljä sekuntia voittajalle hävinneenä.

Blomqvist valmistautui EM-maastoon neliviikkoisella Portugalin-leirillä, jonka jäljiltä juoksu kulki hyvin kostealla ja haastavalla nurmi- ja hiekkapintaisella reitillä.

– Olen leirin jäljiltä hyvässä iskussa ja sain annettua juoksussa kaikkeni. Siihen olen tyytyväinen. Nyt vähän huilia, ja sitten jatketaan harjoittelua.

Alle 23-vuotiaiden miesten 8 kilometrin kisassa Suomen Eemil Helander hiipui lopussa sijalle 27. Helander jäi 1.02 minuuttia kärjestä.

– Tosi raju matka. Nyt sen huomasi, että syksy vähän tuntui tuossa suorituksessa. Oli hyvä valmius juosta tuossa alussa. Pysyin hyvin kärkiryhmän vauhdissa, mutta kaksi viimeistä kierrosta tuntuivat älyttömän pitkiltä. Kunto loppui kesken, Helander tunnusti.

Kilpailun voitti britti Charles Hicks neljän sekunnin erolla ennen Irlannin Darragh McElhinneytä.