Syrjälä ja Vainionpää jatkavat miesten käsipallomaajoukkueessa – kokoonpano nimetty EM-karsinnan ensimmäiseen vaiheeseen

Miesten käsipallomaajoukkue kohtaa tammikuun alussa Georgian kahdesti vuoden 2024 EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa. Päävalmentaja Ola Lindgren on valinnut miehistönsä tuleviin koitoksiin. Mukana ovat myös Riihimäen Cocksin Roni Syrjälä ja Santeri Vainionpää.

Suomen joukkue koki takaiskun, kun marraskuun MM-karsintaturnauksen paras maalintekijä Benjamin Helander on sivussa joukkueesta loukkaantumisen vuoksi. Lindgren katsoo kuitenkin positiivisena kohti pelejä.

– Meillä on lähes sama joukkue kuin marraskuussa. Joukkue on aika nuori ja toivottavasti he saivat lisää kokemusta edellispeleistä. Tietenkin Benjaminin poissaolo on iso asia, mutta meillä on kaksi hyvää paikkaajaa sille paikalle, eli Linus Lindberg ja Christoffer Thor, Lindgren miettii.

Positiivisena uutisena on Richard Sundbergin paluu miehistöön ja lisäksi marraskuussa mukaan nostetut nuoret pelaajat osoittivat tasonsa. Nyt mukana uutena kasvona on myös Saksassa pelaava Edward Hammarberg.

– Sundberg on meille tärkeä pelaaja puolustuksessa ja on hyvä saada hänet takaisin. Santeri Vainionpää ja Viktor Grönmark näyttivät viime peleissä pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, ja toivottavasti he pystyvät jatkamaan samalla tavalla.

Suomi kohtaa Georgian ensin vieraskentällä 5.1., jonka jälkeen joukkueet kohtaavat toistamiseen 9.1. Vantaalla. Otteluparin voittaja etenee EM-karsinnan lohkovaiheeseen.

Georgia on Suomelle erittäin tuttu vastus, sillä maat olivat vastakkain myös vuoden 2022 EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa sekä marraskuun MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen turnauksessa. Kolmesta edellisottelusta Suomi on voittanut yhden ja pelannut kahdesti tasan. Lindgren odottaa jälleen tasaisia vääntöjä.

– Georgialla ei ollut marraskuussa heidän parasta pelaajaansa mukana, ja nyt meiltä puuttuu Helander. He ovat aina kova vastustaja. Heillä on paljon fyysisiä ja vahvoja pelaajia, joten varmasti taas on tulossa kaksi kovaa ottelua.

Suomen joukkue MM-karsintaan Georgiaa vastaan

Mikael Mäkelä, Dicken (mv)

Patrik Roslander, GrIFK (mv)

Christoffer Thor, Alingsås HK (SWE)

Linus Lindberg, HK Varberg (SWE)

Sebastian Säkkinen, BK-46

Roni Syrjälä, Cocks

Fredrik Forss, GrIFK

Viktor Grönmark, HIFK

Santeri Vainionpää, Cocks

Max Granlund, Dicken

Robin Granlund, GrIFK

Edward Hammarberg, SG Flensburg-Handewitt (GER)

Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg (SWE)

Oliver Nordlund, BK-46

Miska Henriksson, BK-46

Gusten Montonen, Amo HK (SWE)

Jonathan Ekman, BK-46

Richard Sundberg, GrIFK

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut