Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tuula Tamminen kasvatti mitalitiliään kahdella – kokeneen arvokisakävijän seuraava tavoite on kevään EM-keilailussa.

Tuula Tamminen ja Dubaista tuodut MM-mitalit. Jussi Inomaa

Jussi Inomaa

Hyvinkään Tuula Tamminen on kokenut ja menestynyt arvokisakävijä seniorien keilailussa. Viikonloppuna hän palasi Dubain MM-kisoista saaliina hopeaa ja pronssia.

Kirkkaimmat henkilökohtaiset saavutukset ovat vuoden 2015 MM-pronssi ja vuoden 2020 EM-kulta.

– Seuraavan kerran yritetään mitaleille ensi kevään EM-kisoissa Tanskassa, kertoi tyytyväisenä Dubaista kotiutunut Tamminen.

Dubaissa keilattiin sekä seniorien (yli 50 v.) että veteraanien (yli 65) mestaruuksista. Kilpailuformaatit oli varsin vaihtelevat ja yksi uusi joukkuepelimuoto oli neljän hengen sekakilpailu. Suomen Petri Mannonen, Kimmo Lehtonen, Tuula Tamminen ja hyvinkääläislähtöinen Reija Lundén nappasivat hopeaa.

Seniorikisojen päätöspäivänä tuli sitten naisjoukkueelle pronssia, mukana Tuula Tamminen, Reija Lundén, Jaana Anttas ja Jaana Taavitsainen.

– Oli hienot kisat ja pelit sujuivat hyvin. Mitalien saaminen oli vaikeaa, kun pelimuoto oli aika raaka, kun ratkottiin yhden sarjan peleillä. Baker-pelit olivat kuitenkin kivoja, jutteli Tamminen.

Mitalien saaminen oli vaikeaa, kun pelimuoto oli aika raaka.

Tuula Tamminen

Henkilökohtaisen kilpailun Tamminen aloitti komeassa kärkivauhdissa, mutta ihan mitaleille ei sitten vauhti riittänyt.

Seniorien mitalimäärä oli suurempi kuin aiemmissa MM-kisoissa. Nyt tuli yksi kulta (Kimmo Lehtonen ja Petri Mannonen parikilpailussa), yksi hopea ja neljä pronssia.

– Meillä oli matkassa tosi kova joukkue ja parin viikon rupeama sujui nopeasti. Hotellikin oli kävelymatkan päässä, mutta kaupungille ei juurikaan ehditty. Iltakin pimentyi jo viiden aikaan. Maskiin tuli hengitettyä enemmän kuin tarpeeksi. Siellä oli ulkona maskipakko ja sakkoa tuli käyttämättömille. Hienossa keilahallissakin ilman maskia sai olla vain keilaradoilla, Tamminen kertoi.

Mahtavan mitalisaaliin saivat myös veteraanit. Kirkkaimpana oli Jouko Kuossarin saavuttama henkilökohtainen MM-kulta. Janakkalan Tervakoskella nuoruutensa viettänyt Kuossari sai muitakin mitaleja.

Arvokisojen veteraanien alaikäraja on siis 65 vuotta. Minkähän takia Suomessa veteraaneiksi luokitellaan 60-vuotiaat nuorekkaat keilaajat?

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut