Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronapassi ei vielä käytössä alueen urheilukatsomoissa – vahva maskisuositus joka paikassa

Erilaisia koronarajoituksia on totuttu viime vuoden aikana näkemään. Kasvomaskit ovat olleet alusta lähtien käytetyimpiä varotoimia katsomoissakin. Arkisto/Toni Vähämaa

Kaisa Estola-Haaranen

Hyvinkään Ponteva, Riihimäen RSS Panthers ja Riihimäen Cocks kertovat, etteivät koronapassi ja rajoitukset ole ainakaan vielä tänä viikonloppuna käytössä seurojen kotipeleissä Hyvinkään Martinhallissa, Riihimäen Urheilutalossa ja Cocks Areenalla.

Jäähalleissa Hyvinkäällä harjoitushallin katsomo eli yläparvi on Jää-Ahmojen valmennuspäällikkö Tero Bergin mukaan suljettu, sillä siellä ei ole istumakatsomoa. Hyvinkään kisahalliin ja Riihimäen jäähalleihin pääsee edelleen viikonloppuna seuraamaan pelejä normaalisti. Halleissa on vahva maskisuositus.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen linjasi torstaina, että rajoituksia tulee suunnata kaikkiin yleisötilaisuuksiin, etenkin kaikkiin sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin, joissa osallistujilla ei ole omaa istumapaikkaa. Rajoitukset astuisivat voimaan ensi viikon lopulla.

– Ehdotamme rajoituksen osallistujamäärän rajaksi 50 osallistujaa ja korkean riskin tapahtumien osalta 20 osallistujaa, Leskinen totesi tiedotteessa.

Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella puolestaan aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet siltä osin, kun niissä on käytössä katsomotiloja, joissa osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja ja istumapaikattomien määrä koko tilaisuudessa on yli 20 henkilöä.

Cocksin naiset pelaavat lauantaina kello 14 Paraisten IF:ää vastaan käsipallon naisten ykkösdivisioonassa ja Cocks Akatemia kello 17 HIFK Akatemiaa vastaan miesten ykkösdivisioonassa.

– Maskisuositus on voimassa, mutta ei ole vielä ainakaan ollut puhetta lisärajoituksista. Täytyy jatkossa selvittää, mitä tuolla omalla istumapaikalla tarkoitetaan, Cocksin työntekijöistä Roni Syrjälä toteaa.

Samaa pohtii Panthersin varapuheenjohtaja Katja Pietinen. Panthersin miehet kohtaavat lauantaina kello 17 SBS Wirmon salibandyn Suomisarjassa.

– Pyrimme noudattamaan kaikkia varotoimenpiteitä. Meillä on vahva maskisuositus, mutta yleisörajoituksia ei ole. Jatkossa mietitään myös koronapassin käyttöönottoa, Pietinen sanoo.

Koronapassia käyttämällä toiminnanharjoittaja voisi välttää asetetut rajoitukset ja velvoitteet.

Hyvinkään Ponteva kohtaa Martinhallissa sunnuntaina ToPo II:n naisten koripallon ykkösdivisioonassa kello 14 ja Ura Basketin miesten 1B-divisioonassa kello 17.

Pontevan sivuilla todetaan, ettei seuralla ole käytössä koronapassia tai kokoontumisrajoituksia. Peleihin ovat kaikki katsojat terveinä tervetulleita. Martinhallissa ei ole seisomakatsomoa, vaan istumapaikka järjestyy kaikille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut