Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Käsipallon MM-karsintaa viikonloppuna Vantaalla

Teemu Tamminen oli All Stars -joukkueen tehokkain maalintekijä Cocks Areenalla, kun tumma-asuinen Suomen käsipallomaajoukkue viimeisteli kuntoaan viikonloppua varten. Toni Vähämaa

Käsipallon miesten MM2023-karsintojen ensimmäinen vaihe pelataan viikonloppuna Vantaan Energia Areenalla. Suomi tavoittelee jatkopaikkaa yhdessä Viron, Georgian ja Iso-Britannian kanssa.

Maajoukkue kokoontui yhteen maanantaina ja pelasi tiistaina Riihimäellä harjoitusottelun SM-liiga All Stars -joukkuetta vastaan. Maajoukkue voitti kymmenen maalia heittäneen Benjamin Helanderin johdolla 29–25.

– Valmistautuminen on mennyt hyvin. Tiistainen peli oli tosi tärkeä. Saimme siinä tuntumaa siitä mitä meille on tulossa vastaan. Peleissä on kuitenkin aina eroa verrattuna treeneihin. Se oli meille tärkeä, että saimme tuntumaa pelaamisesta. Pelaajat ovat olleet innokkaita ja hyvällä asenteella mukana, Suomen kakkosvalmentaja Teddy Nordling kertoo joukkueen kuulumisista ennen viikonlopun koitoksia.

MM-karsintojen ensimmäisestä osasta lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Suomen lohkossa pelaavat Viro, Georgia ja Iso-Britannia.

Georgia on etukäteen vastustajista tutuin, sillä Suomi kohtasi Georgian viime vuonna EM-esikarsinnoissa. Tuolloin vieraissa päädyttiin tasapeliin, mutta kotiottelussa Suomi oli vahvempi 37–21 ja eteni EM-karsintoihin.

Suomi aloittaa karsintaurakan kohtaamalla perjantaina Viron, Georgia on vastassa lauantaina ja karsinnat päättyvät sunnuntaina Iso-Britanniaa vastaan.

– Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet, mutta samalla rakennamme tässä uutta ja meillä on nuoria ja lupaavia pelaajia mukana. Kovalla työllä ja hyvällä asenteella meillä on mahdollisuudet jatkoon. Tiukkaa tulee olemaan.

Suomen joukkueeseen on tullut viime hetken muutoksia, kun Nico Rönnberg ja Richard Sundberg jäävät sivuun joukkueesta. Joukkuetta täydennettiin Hammarbyn Topias Laineella ja GrIFK:n Carl Weurlanderilla.

Ottelut pelataan Vantaalla Energia Areenalla. Nordling toivoo kotijoukkueen saavan yleisöltä arvoisensa tuen.

Pelit: pe 5.11. klo 17 Suomi–Viro, 20 Georgia–Iso-Britannia; la 6.11. klo 16 Suomi–Georgia, 19 Viro–Iso-Britannia; su 7.11. klo 15 Iso-Britannia–Suomi, 18 Viro–Georgia.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut