Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eetu Kallioinen oli Vuoden ampumaurheilija – Oliver Ojansuu Vuoden yllättäjä

Ampumaurheilu: Kallioisen valmentaja Timo Laitinen valittiin Vuoden valmentajaksi.

Vuoden ampumaurheilija ja Vuoden valmentaja: Eetu Kallioinen ja Timo Laitinen. Ampumaurheiluliitto/Juha Saarinen

Ampumaurheiluliitto palkitsi Eetu Kallioisen Vuoden ampumaurheilijana. Valinta julkistettiin lauantaina järjestetyssä liiton vuoden parhaiden palkitsemistilaisuudessa Grande Finalessa.

23-vuotiaan skeet-ampujan pitkän kauden aikana tapahtui paljon – huippuina Kroatian Osijekissa toukokuussa saavutettu EM-pronssi ja samalla Tokion olympiapaikka sekä kaksi kuukautta myöhemmin hieno neljäs sija olympialaisissa Asakan olympiaradalla. Kallioinen sijoittui lokakuussa järjestetyssä kansainvälisessä kutsukilpailussa President´s cupissa 10:nneksi.

– Kausi oli melkoista tunteiden vuoristorataa. Oli hyviä hetkiä ja oli vähemmän hyviä hetkiä. Jo EM-pronssi harmitti, koska se ei ollut sitä, mitä kisoista haettiin. Olympialaisten neljäs sija harmitti vielä enemmän. Siinä oli niin sanotusti suru puserossa, Ala-Hämeen Ampujia edustava Kallioinen sanoi illan juontajan Mika Poutalan haastattelussa.

– Mutta joskus pitää hävitä, että voi joskus voittaa. Tykkään treenata kovaa ja ampua paljon. Päämäärää ei koskaan tarvitse miettiä.

Tämä oli toinen kerta, kun Ampumaurheiluliitto palkitsi Kallioisen Grande Finalessa. Hänet valittiin Ampumaurheiluliiton Vuoden yllättäjäksi vuonna 2015, jolloin hän teki Italian Lonatossa järjestetyissä MM-kilpailuissa poikien ME:n (124) ja sijoittui finaalissa viidenneksi.

Kallioisen valmentaja Timo Laitinen valittiin Vuoden valmentajaksi. Kaksikon yhteistyö alkoi vuonna 2012. Se alkoi, kun Laitista pyydettiin tähän tehtävään.

Mutta joskus pitää hävitä, että voi joskus voittaa.

Laitinen kertoi vuonna 2015, että heillä ei ole koskaan ristiriitoja eikä erimielisyyksiä siitä, mitä pitäisi tehdä: ”Linjat ovat hyvin selkeät.”

Laitinen luonnehti tuolloin Kallioista urheilulliseksi ja että tämä ajattelee ammuntaa urheiluna. Hän kertoi tuolloin, että Kallioiselle tulee koko ajan ikää ja järkeäkin lisää, joten ”nykyään ohilaukaus ei ole enää maailmanloppu, eivätkä hylsyt enää lentele”.

– Kaikesta myös näkee, että Eetu tykkää ampua kansainvälisissä kisoissa ja ulkomailla. Hän on kuin kala vedessä, Laitinen sanoi jo kuusi vuotta sitten.

Vuoden valmentajana nyt palkittu Laitinen sanoi Grande Finalessa, että Kallioinen on kasvanut ihmisenä ja ampujana paljon:

– Harjoitusmäärät alkavat olla sellaisia kuin niiden pitääkin olla. Eetu on kovapäinen kaveri. Kaikenlaista harjoitusta voidaan vielä lisätä. Laadukasta treeniä, siitä se lähtee.

Laitinen on tehnyt itsekin pitkän ja menestyksekkään uran ampujana. Hänet on myös valittu Vuoden yllättäjäksi. Tämä tapahtui vuonna 2005.

Tilaisuudessa jaettiin myös lajijaostojen palkinnot. Skeetissä Ala-Hämeen Ampujat putsasi koko pöydän, sillä palkitut olivat Timi Vallioniemi (miehet), Kaisa Kurki (naiset) Eino Peltomäki (juniorit) ja Tero Kallioinen (seniorit). Kaikki neljä edustavat loppilaisseuraa.

Riihimäen Ampumaseuraa edustava Jenny Koskimäki palkittiin Vuoden kivääripracticalampuja.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote.

Artikkelia muutettu 2.11.2021. Korjattu otsikosta tieto, että Kallioinen olisi valittu toistamiseen vuoden ampumaurheilijaksi. Hänelle valinta oli ensimmäinen.

Oliver Ojansuu oli Vuoden yllättäjä

Sibbo Skyttegilleä (SSG) edustava hyvinkääläinen Oliver Ojansuu pokkasi Vuoden yllättäjän pystin. Ojansuu saavutti compak sportingin juniorisarjan MM-pronssia syyskuussa Kyproksen Larnakassa ja oli juniorisarjan SM-ykkönen FITASC sportingissa.

Ojansuun henkilökohtaisen mitalin lisäksi Suomi sai Kyproksella junioreiden MM-joukkuehopeaa. Ojansuun lisäksi joukkueessa ampuivat Rasmus Kumpuvaara ja Roope Hanni.

– Kokonaisuutena hieno kisa. Olen tyytyväinen suoritukseeni, ja on mahtavaa, että saatiin myös joukkuehopeaa, Ojansuu totesi MM-kilpailun jälkeen.

Grande Finalessa hän sanoi tyytyväisenä, että MM-mitali on ”aina kiva voittaa”.

– Odotin, että se olisi tullut vähän myöhemmin. Olen harjoituksissa yrittänyt keskittyä laatuun.

Ojansuu sai tilaisuudessa myös urheilijoiden kultaisen ansiomerkin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut