Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoon nelosketjun laitahyökkääjä Leevi Aaltonen väänsi kotivoiton – Liedes osui jo 11. kerran

Kun Kouvolassa oli viimeinen mahdollisuus käyttää viime kaudelta jääneet pääsylippuhyvitykset, saatiin Kaakonkulman vääntöön KooKoon ja SaiPan välilläkin vihdoin räjähtävä tunnelma. Kouvolan Sumulaaksoon saapui 3 585 katsojaa todistamaan, kun jääkiekkoliigan piikkipaikkaa kutitteleva KooKoo otti kotivoiton maalein 2–1.

– Luonto alkaa tehdä tehtävänsä, kun etsitään niitä pelaajia, jotka haluavat voittaa SaiPassa muutakin kuin joka kolmannen ottelumme, SaiPa-luotsi Pekka Virta filosofoi.

SaiPan ykköstykin Ville Petmanin kauden kahdeksantena maalinaan laukoman johto-osuman jälkeen KooKoo punnersi voittoon jälkimmäisissä erissä. Heikki Liedes iski jo 11. osumansa ja yhden kauden maaliennätyksensä tehnyt Leevi Aaltonen toisensa. Aaltonen voitti maalinedustan pystypainissa SaiPan Jaakko Lantan ja survoi voittomaalin väkisin.

Mikkeliläiskasvatti Aaltonen, 20, teki kahdella edelliskaudellaan KalPassa yhden maalin molempien talvien aikana. KooKoolle hän on heiluttanut kotiotteluissa Sportin ja SaiPan verkkoa.

– Aika ohkasella ringillä on pelattu, mutta hyvin jaksettiin silti kolmaskin erä. Oikeastaan viidellä pakilla mentiin tämä peli, KooKoon päävalmentaja Olli Salo korosti.

KooKoon puolustajista Petteri Nikkilä pelasi kuusi minuuttia ja Santeri Salmela kävi jäällä vain lämmittelyssä ennen ottelua.