Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dillian Whyte savustaa Tyson Furya ottelutauolta

Ammattinyrkkeilyn tavoitelluin kruunu on jättikokoisella britillä Tyson Furylla. Deontay Wilderin toistamiseen kukistaneella Furylla on tappioton ottelulista, WBC-liiton mestaruus ja hänen otteluissaan liikkuvat suurimmat rahat. Saaliinjaolle pyrkii nyt esimerkiksi Dillian Whyte, joka voitti Robert Heleniuksen pistein 2017.

Britanniassa kaikki oli pedattu Furyn ja toisen britti-iskijän, WBA, IBF-, WBO- ja IBO- liittojen mestarin Anthony Joshuan suurottelua varten, kunnes Joshua menetti syyskuussa vyönsä Ukrainan Oleksandr Usykille.

Näillä näkymin Joshua ja Usyk ottelevat uusinnan ensi vuonna. Fury sanoo harkitsevansa ottelutaukoa, jos hänelle ei löydy riittävän kiinnostavaa eli rahaa liikuttavaa vastusta.

Yhdysvaltalaisen Whyten ja Heleniuksen kaltaiset ottelijat kärkkyvät kulisseissa tilaisuuttaan. Heleniuksen uraa on suunnattu kohti WBA:n MM-ottelua. Whyte tuntuu pyrkivän Furyn tutkaan.

– Furyä voi pitää tämän hetken parhaana raskassarjalaisena, kun hän ei ole hävinnyt yhtään ottelua ja on voittanut kaikki vastustajansa. Historian suurin mestari hän ei ole, Whyte arvioi Furya CNN:n haastattelussa .

Fury taipuisi vartalosta

Haastattelun jälkeen Whyte, 33, sanoi kärsivänsä olkavammasta, joka estää ottelun ruotsalaista Otto Wallinia vastaan. Haastattelun perusteella hän ei ole enää edes kiinnostunut siitä kamppailusta.

– Haluan otella maailman parhaita vastaan, ja Fury on juuri se mies, Whyte totesi

Whyten mielestä muut ovat otelleet Furya vastaan huonosti.

– He ovat tavoitelleet vain Furyn päätä, ja hän on selvinnyt siitä liikuttamalla ylävartaloaan, Whyte totesi.

– Kukaan ei ole lyönyt häntä kunnolla vartaloon. Minä löisin häntä sekä ylä- että alakertaan joka erän jokaisen minuutin.

Whyte voitti lyhyellä valmistautumisajalla otteluun lähteneen Heleniuksen pistein 2017. Viime otteluissaan Helenius on ottanut näyttävät voitot puolalaisesta Adam Kownackista ennen täyttä aikaa.