Parakiekon SM-liiga käynnistyy – Nikkarit mukana sarjassa

Suomessa käynnistyy ensimmäistä kertaa parajääkiekon SM-sarjakausi. Parajääkiekkoliigan ensimmäinen osaturnaus pelataan lauantaina 23. lokakuuta Jyväskylässä, Tikkakosken jäähallissa.

Parajääkiekkoliigassa pelaavat jyväskyläläinen SISU Paraicehockey, oululainen Kiimingin Kiekko-Pojat, Turun Palloseura ja riihimäkeläinen Kiekko-Nikkarit. Jyväskylän avausturnauksessa toisensa kohtaavat SISU, KKP ja TPS.

Parajääkiekkoliigassa pelataan viisi osaturnausta; yksi kullakin paikkakunnalla ja lisäksi Jyväskylässä tammikuussa pelattava SISU Cup. Sarjaturnaukset ovat yksipäiväisiä ja mukana on kolme joukkuetta kussakin. Kaksipäiväisessä SISU Cupissa ovat mukana kaikki neljä.

SM-mitaleiden kohtalo ratkaistaan viidestä turnauksesta kerättyjen pisteiden perusteella. Turnausvoitosta saa kolme pistettä, kakkossijasta kaksi pistettä ja kolmossijasta yhden. Tasapisteissä sijoitus ratkeaa ensisijaisesti keskinäisten otteluiden perusteella.

Parajääkiekko, entiseltä nimeltään kelkkajääkiekko, on talviparalympialaji, jossa noudatetaan pystyjääkiekon sääntöjä muutamin sovelluksin. Pelaajat käyttävät luistelukelkkoja ja heillä on molemmissa käsissään lyhyet mailat, jotka toimivat myös sauvoina.

Liigaa pelataan sekajoukkuein, eli joukkueissa voi olla miehiä ja naisia. Pelaajilta ei liigassa vaadita luokittelua, joten vammattomatkin pelaajat voivat osallistua sarjaan.

Suomi ei ole toistaiseksi yltänyt paralympialaisiin parajääkiekossa. Alkusyksystä Suomi pelasi ensimmäistä kertaa EM-kilpailujen B-sarjassa ja onnistui säilyttämään sarjapaikkansa.

Neljän liigapaikkakunnan lisäksi toiminta on käynnistynyt myös Tampereen seudulla Kangasalla.

Liigan turnaukset: 23.10. Jyväskylä, 19.12. Riihimäki (mukana myös Nikkarit), 29.-30.1. SISU Cup Jyväskylä, 19.2. Turku (Nikkarit), avoin ajankohta Oulu (Nikkarit).

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut