Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ville Mäkinen voitti Sami Luodon keilafinaalissa – "Kun kukistin kaksinkertaisen Suomen mestarin, on pakko olla tyytyväinen"

Voittaja Ville Mäkinen (vas.) ja Sami Luoto kättelemässä kisan jälkeen. Jussi Inomaa

Jussi Inomaa

Valoremontti Open -finaali Hyvinkään keilahallissa pelattiin pudotuspelinä mies miestä vastaan. Kahden parhaan loppuotteluun selvisivät Bermuda BT:n Ville Mäkinen ja Pinjetsin Sami Luoto. Yllättäjä Mäkinen vei voiton sarjoin 2–1.

– En uskonut selviytyväni näin korkealle. Kun vielä kukistin kaksinkertaisen Suomen mestarin, on pakko olla tyytyväinen, iloitsi voittaja.

Poikkeuksellisessa formaatissa 16 finalistia muodostivat alussa parit. Parivoittaja tarvitsi kaksi sarjavoittoa selvitäkseen jatkoon. Harjoittelutaukoineen ilta venyi jopa neljän ja puolen tunnin mittaiseksi.

Kisan järjesti paikallinen pikkuseura Grand Bowl Finland. Yleisö, jota oli paikalla enemmän kuin miesmuistiin, jaksoi jännittää loppuun asti.

Matkalla finaaliin Mäkinen pudotti jatkosta UK88:n Jarmo Hiltusen 2–0, Pinjetsin Eeli Rydbergin 2–0 ja Pinjetsin Joakim Westlinin 2–1. Luoto voitti Bermuda BT:n Jukka Lindholmin 2–0, UK88:n Petri Rapelin 2–0 ja jännityspelissä Pinjetsin Jukka Mäenpään 2–0.

Loppuottelu alkoi haparoiden ja avaussarjan Luoto voitti luvuin 204–173. Mäkinen tasoitti toisessa pistein 233–224. Kolmas oli Mäkiseltä hyvä näytös, voitto pistein 240–191.

– Oli hienoa keilata, kun yleisö kannusti innokkaasti meitä molempia, lausui voittaja.

Seniori Sami Luoto ei vaikuttanut kovinkaan pettyneeltä.

– Hyvälle hävisin ja kilpailumuoto oli aika kiva, sanoi keilailussa kaiken kokenut Luoto.

Nykyään Tampereella asuvalle 30-vuotiaalle Ville Mäkiselle Hyvinkään halli on varsin tuttu, kun hän niitti täällä mainetta lupaavana juniorina. Seurakseen hän on valinnut Hyvinkään Bermuda BT:n.

– Harjoittelen ja kisaan yleensä Ylöjärven hallissa, kertoi innokkaasti kuntoiluakin harrastava voittaja.

Mäkinen on A-luokan keilaaja 202,69 pisteen keskiarvolla. Nyt meni komeasti paremmin. Keilattuaan finaalissa kymmenen sarjaa oli keskiarvo 222,6.

Mäkisellä oli tasoitusta 6 pinnaa sarjaa kohden. Puhtaana hän heitti avausottelussaan illan parhaan sarjan 278 pistettä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut