Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat maapaikan olympialaisiin ennätyspistein – "Yksi paino on nyt pois harteilta"

Olympialaisten jäätanssissa nähdään pitkästä aikaa suomalaisedustus, kun Pekingin olympialaisissa kilpaillaan vuoden 2022 helmikuussa. Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat Suomelle jäätanssissa maapaikan, kun pari luisteli lauantaina olympiavalintakilpailun voittoon Saksan Oberstdorfissa.

– Olemme erityisen iloisia koko suomalaisen jäätanssin ja valmentajamme Maurizion (Margaglio) puolesta. Suomalainen jäätanssi on jälleen olympialaisissa, Turkkila ja Versluis iloitsivat Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Sanaa jälleen voidaan todella painottaa, sillä edellisen kerran Suomella on ollut olympiaedustus jäätanssissa Lillehammerin talviolympialaisissa vuonna 1994, kun Susanna Rahkamo ja Petri Kokko pyörähtelivät Norjassa nelossijan.

Oberstdorfissa maapaikan saavuttaneista urheilijoista ei ollut vielä helmikuussa 1994 syntynyt Turkkila (syntynyt 3. marraskuuta 1994) eikä Versluis (18. heinäkuuta 1994).

Ennätys parani taas

Olympiavalintakilpailu Nebelhorn Trophyn voitto tuli suomalaisille selvällä erolla. Kahden viikon takaiset ennätyspisteet 171,23 eivät olisi voittoon riittäneet, mutta Turkkila ja Versluis kirjasivat Oberstdorfissa uudeksi ennätyksekseen 181,19.

Jo perjantaina ennätyspisteensä 70,92 rytmitanssissa luistellut pari oli elementissään lauantain vapaatanssissa ja teki kisan kärkituloksen 110,27. Voitto tuli yli seitsemän pisteen erolla.

– Matthias sanoi heti luistelun jälkeen, että se on siinä. Paineista huolimatta tämä oli meiltä kylmäpäinen suoritus. Yksi paino on nyt pois harteilta, Turkkila kommentoi.

Yksinluistelijoina uransa aloittaneet Turkkila ja Versluis päättivät keväällä 2015 jatkaa uraansa yhdessä jäätanssin puolella. Kaksikko harjoittelee pääasiassa kotimaassa, mutta valmistautui kauteen leireilemällä Italian Milanossa.

Turkkila ja Versluis kilpailevat kotiyleisön edessä jo pian, kun Espoossa kilpaillaan kansainvälinen Finlandia Trophy -kilpailu 7.–10. lokakuuta.