Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen pääsevät vain rokotetut Pekingin kisoissa

USOPC:n tuore sääntö edellyttää kaikilta olympiakomitean työntekijöiltä ja sen tiloja käyttäviltä rokotuksen 1. marraskuuta alkaen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Vain koronavirusta vastaan rokotetuilla on asiaa Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen ensi vuoden Pekingin talviolympialaisissa, Yhdysvaltain olympiakomitea (USOPC) kertoi keskiviikkona.

USOPC:n tuore sääntö edellyttää kaikilta olympiakomitean työntekijöiltä ja sen tiloja käyttäviltä rokotuksen 1. marraskuuta alkaen. Joulukuun alussa rokotuspakko laajentuu koskemaan kaikkia olympiajoukkueen jäseniä ja tuleviin kisoihin pyrkiviä.

Tämän kesän Tokion olympialaisissa Yhdysvaltain olympiakomitea ei asettanut rokotuspakkoa, ja joukkueen 613 urheilijasta noin 100 matkusti Japaniin rokottamattomana. Yksi heistä oli uimari Michael Andrew, joka sai julkisuudessa kritiikkiä myös siitä, ettei käyttänyt maskia.

USOPC kertoo antavansa poikkeuslupia rokotuspakosta tapauskohtaisesti. Poikkeusluvan saaneiden täytyy tehdä päivittäin koronatesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut