Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

HyRan nuoret suunnistivat Viestiliigan finaalikilpailuissa – kokemus osoitti, ettei naisten pääsarjassakaan vaadita ihmeitä

HyRan nuoret Kerttu Haapamäki (vas.), Piia Romppainen ja Hetta Saarinen suunnistivat kovassa seurassa. HyRa/Juha Ojanen

Hyvinkään Rasti sijoittui Siuntiossa käydyssä suunnistuksen Viestiliigan finaalikilpailuissa naisten sarjassa 35:nneksi.

HyRan 15–16-vuotiaista nuorista koostunut joukkue lähti ennakkoluulottomasti hakemaan kokemusta naisten pääsarjasta ja suoriutui viestistä hyvin.

Hyvinkään avausosuudella viestiä vei Kerttu Haapamäki, joka oli samana päivänä osallistunut jo Särkänniemi-suunnistukseen. Hän suoriutui osuudestaan virheittä ja teki yhden kauden parhaista suorituksistaan.

– Särkänniemi oli vienyt vähän voimia jaloista. Olisi ehkä jaksanut vielä paremmin, jos aamulla ei olisi ollut toista kilpailua, suoritukseensa tyytyväinen Haapamäki totesi HyRan tiedotteessa.

Toisella osuudella HyRan Piia Romppainen koki kovia, sillä hän loukkasi nilkkaansa osuutensa aikana. Viimeiset kilometrit sujuivat sen takia kävelyvauhtia, mutta Romppainen suoritti osuutensa sisukkaasti loppuun, jotta joukkue saisi hyväksytyn tuloksen.

Joukkueen kuopuksen, 15-vuotiaan Hetta Saarisen lähtiessä ankkuriosuudelle aurinko oli jo laskenut ja metsässä tarvittiin lamppua. Saarinen nosti joukkuetta kolme sijaa, ja niinpä HyRan Viestiliiga-debyytti päättyi sijalle 35. Hän totesi juoksun kulkeneen ja rastien löytyneen pienestä epävarmuudesta huolimatta lopulta hyvin.

– Oli vasta viides kertani yösuunnistusta, joten pitää olla ihan tyytyväinen, Saarinen kertoi maalissa.

HyRan kolmikko oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa. Vaikka radat olivat selvästi vaativampia kuin mihin he olivat nuorten sarjoissa tottuneet, kilpailu osoitti, ettei naisten pääsarjassakaan vaadita ihmeitä, vaan oma taitotaso riittää niidenkin rastien löytämiseen. Viestiliiga tarjosikin onnistumisen kokemuksia koko joukkueelle.

Rajamäen Rykmentin joukkue Sander Vaher, Matti Liukkonen, Aapo Lindberg sijoittui miesten finaalikilpailussa 23:nneksi. Kokonaiskilpailussa seura ylsi sijalle 36.

Naisten finaalikilpailuun Rykmentti ei osallistunut, mutta kokonaispisteissä seuran sijoitus oli 44:s. Ainoastaan finaaliin osallistunut Hyvinkään Rasti sijoittui naisten kokonaiskilpailussa sijalle 59.

Naisten kilpailun voitti Lahden Suunnistajat ennen Hiidenkiertäjiä sekä Suunta Jyväskylää. Viestiliigan kokonaiskilpailun voitto meni Lahteen. Miesten kilpailussa kolmen kärjen muodostivat Koovee, Helsingin Suunnistajat sekä Ikaalisten Nouseva-Voima ja kokonaiskilpailun voitti Tampereen Pyrintö.

Viestiliiga on kotimainen suunnistusviestien sarja, joka kokoaa maan parhaat suunnistajat edustamaan seurojaan.

Kilpailussa on nähty kotimaisten tähtien lisäksi myös ulkomaalaisvahvistuksia. Esimerkiksi Suunta Jyväskylää edustava Tšekin maajoukkuesuunnistaja Tereza Janošíková oli finaalikilpailussa naisten ensimmäisen osuuden nopein.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut