Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mäkihyppysuuruus päättää uransa: "Päätös tuntuu oikealta"

Mäkihyppyuransa päättävä Gregor Schlierenzauer on muun muassa maailmancupin kaikkien aikojen kärkimies 53 voitollaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Mäkihypyssä melkein kaiken saavuttanut Gregor Schlierenzauer päättää pitkän kilpauransa, kertoi Itävallan hiihtoliitto tiistaina.

Lajinsa kaikkien aikojen menestysrohmu Schlierenzauer, 31, on miesten maailmancupin kaikkien aikojen voittoykkönen 53 voitollaan henkilökohtaisista kilpailuista. Cupin kokonaisvoiton hän otti kahdesti. MM-kisoissa hän juhli peräti kymmentä mestaruutta, joista neljä tuli MM-lentomäestä. MM-voitoista kaksi oli henkilökohtaisista kisoista.

Olympialaisissa Schlierenzauer otti joukkuekultaa 2010, mutta henkilökohtainen olympiavoitto jäi saavuttamatta. Uran viimeiset vuodet jäivät vaisuiksi, hyppääjän painiessa vireen, motivaation ja loukkaantumisten kanssa.

– Aktiiviuran lopettaminen ei ollut helppoa kaiken sen jälkeen, mitä olen kokenut huippu-urheilijana. Mutta päätös tuntuu oikealta, ja ajankohta myös, Schlierenzauer totesi ilmoittaessaan päätöksensä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut