Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mediat: Walesin nollannut suomalaismaalivahti joutui homofobisten huutojen kohteeksi Ruotsin pääsarjassa

Eriksson pelasi maanantaina Mjällbyn maalilla, kun hänen joukkueensa kohtasi AIK:n Ruotsin Allsvenskanissa. Kuva jalkapallomaajoukkueen harjoituksista 31. elokuuta. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Syyskuun alussa A-maajoukkuedebyytissään loistanut jalkapallomaalivahti Carljohan Eriksson on joutunut homofobisten huutojen kohteeksi seurajoukkueensa Mjällbyn riveissä. Eriksson pelasi maanantaina Mjällbyn maalilla, kun hänen joukkueensa kohtasi AIK:n Ruotsin Allsvenskanissa.

Eriksson kertoi tapahtumista ensin Twitterissä ja myöhemmin Expressenin haastattelussa. Suomessa aiheen nosti esille Helsingin Sanomat .

– Rakastan katsomokulttuuria. Laulua, soihtuja, kuumotusta. Se tekee jalkapallosta parempaa. Mutta homofobiset huudot on vain niin pirun ala-arvoista. Jonkun seksuaalisen suuntautumisen käyttämistä haukkumasanana ei voi hyväksyä. 2021 ihmiset, me pystymme parempaan, Eriksson kirjoitti Twitterissä.

Expressenille Eriksson kertoi AIK-kannattajien katsomonosasta kuuluneiden homofobisten huutojen raikuneen suomeksi.

– Ne huudot olivat selvästi osoitettuja minulle. Joukkueessamme pelaa vain yksi suomenkielinen, Eriksson sanoi.

Mjällby vei huutelun seurojen etujärjestön Svensk Elitfofbollenin (SEF) käsittelyyn.

– Mielestäni vastustajan psyykkaaminen kuuluu lajiin, mutta seksuaalisen suuntautumisen sotkeminen mukaan ei kuulu tähän. Tämä ei ole erityisesti AIK:n ongelma, vaan yhteiskunnan ongelma, Eriksson sanoi Expressenille.

Eriksson, 26, oli yllätysvalinta Huuhkajien maalille Wales-maaottelussa 1. syyskuuta Helsingissä. Hän torjui rangaistuspotkun maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut