Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Paikalliset voimisteluseurat mukana suurtapahtumassa – Gymnaestrada ensi kesänä Tampereella

Hyvolin ja RiVoLin voimistelijoita edellisessä World Gymnaestradassa Itävallan Dornbirnissä 2019. Hyvoli/RiVoLi

Sekä Hyvoli että RiVoLi ovat mukana ensi kesänä Tampereella järjestettävässä Gymnaestradassa. Kesäkuun 9.–12. päivä pidettävä Gymnaestrada jatkaa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Tapahtumaan odotetaan yli 10 000, jopa 12 000 osallistujaa ja tuhansia katsojia päivittäin.

Neljän päivän aikana tapahtuma tarjoaa näytöksiä, kilpailuja, yhteisohjelmia, kokeilupisteitä sekä liikkumisen riemua monessa muodossa. Paikalle saapuvat tuhannet voimistelijat ja voimistelun ystävät ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväkeä odotetaan.

Suomi Gymnaestrada valmistaa voimistelun ja tanssin ystäviä seuraavaan kansainväliseen World Gymnaestradaan, joka järjestetään Amsterdamissa kesällä 2023.

Sekä hyvolilaiset että rivolilaiset ovat osallistuneet suurtapahtumiin useita kertoja ja edelleen kesällä 2022 seurojen voimistelijat matkaavat kohti satojen voimistelijoiden kenttäohjelmia, näytöksiä ja iltaohjelmia.

– Tälläkin kertaa tavoitteena on osallistua suurella joukolla Tampereen Gymnaestradaan. Kuluvan lukuvuoden aikana seuroissa voi harjoitella tapahtuman yhteisohjelmia, jotka esitetään tuhansien muiden voimistelijoiden ja tanssijoiden kanssa Gymnaestradan Unelmien tulevaisuus -päätösjuhlassa, johon koko nelipäiväinen tapahtuma huipentuu, Hyvolin Reija Häivälä-Vicentelo ja RiVoLin Milla Smolander kertovat.

Häivälä-Vicentelo ja Smolander toimivat seuroissa ns. gymppeinä eli Gymnaestradan yhteys- ja vastuuhenkilöinä, jotka toimivat tapahtuman tiedottajina, organisoijina ja joukkojen kokoajina.

Hyvoli osallistuu Tampereen Gymnaestradaan aikuisten tanssillisen voimistelun ohjelmiin sekä nuorten voimisteluohjelmaan. RiVoLista voi näiden ohjelmien lisäksi osallistua myös perheliikunnan, voimistelukoulun, akrobatiavoimistelun, kuntoliikkujien ja 60+ ikivireiden yhteisohjelmiin. Mukaan voi lähteä myös huoltajana tai katsojana.

Gymnaestradaan ilmoittaudutaan oman seuran kautta ja samalla lunastetaan osallistujapassi. Osallistumispassi on aikuisilta 108 euroa ja lapsilta 50–85 euroa. Osallistujilla tulee olla myös Voimisteluliiton lisenssi. Lisäksi on mahdollista ostaa etukäteen aterioita ja koulu- tai hotellimajoitus. Alustavat ilmoittautumiset tehdään lokakuussa ja sitovat tammikuussa.

OVO Team voitti MM-karsintakilpailun viikonloppuna

Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen ensimmäinen valintakilpailu kisattiin viikonloppuna Turussa. Tärkeässä näytössä voiton vei OVO Team (Olarin Voimistelijat), hopealle tuli Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) ja pronssille Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat).

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunnan, Järvenpään Voimistelijoiden ja Mäntsälän Voimistelijoiden Team Freyat sijoittui seitsemänneksi.

MM-kilpailujen karsinnat koostuvat kahdesta valintakilpailusta.

Nyt joukkueet antoivat ensimmäisen näytön, josta ne saavat 1-kertoimella pisteet. Toinen näyttö on erillinen valintakilpailu 25.9. Helsingissä. 2. näytön kilpailusta annetaan pisteet 1,5-kertoimella. Yhteenlaskettujen valintapisteiden perusteella nuorten ja naisten sarjojen joukkueet sijoilla 1–4. saavat paikan MM-kilpailuun. MM-kilpailut järjestetään Helsingissä 19.-21.11.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut