Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cocks haki varman voiton ÅIFK:sta kauden avauksessa

ÅIFK sinnitteli reilun puolikkaan jakson lauantaisessa käsipallon miesten SM-liigakauden avausottelussa Cocksin kyydissä, mutta sen jälkeen Cocks paineli omille teilleen ja reiluun 26–37 (12–19) -vierasvoittoon.

Jo ottelun alku kulki Cocksin lievässä hallinnassa, mutta vielä reilun vartin pelaamisen jälkeen eroa oli vain yksi maali riihimäkeläisten eduksi. Neljä perättäistä osumaa saatteli kuitenkin Cocksin karkumatkalle ja tauolle mentäessä ero oli kasvanut jo seitsemään maaliin.

Toisen jakson alussa Cocks venytti nopeassa tahdissa johtonsa jo kaksinumeroisiin lukemiin ja ottelu alkoi olla ratkennut. ÅIFK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi vielä kuuden maalin päähän, mutta lopussa Cocks pääsi vielä kaunistelemaan voittonumeroitaan.

ÅIFK-luotsi Aku Kuusisto antoi omilleen tunnustuksen hyvästä taistelusta.

– Jätkät taistelivat hyvin koko matsin. 40 minuutti pysyttiin kyydissä mukana. Cocks on fyysisesti vahva joukkue, Kuusisto antoi tunnustusta vastustajalle Käsipalloliiton tiedotteessa.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki vastasi kohteliaisuuteen ja antoi kehuja turkulaisille esityksestä.

– Åbo antoi pirteän vastuksen. Oma peli ei ollut uomissaan. Meillä oli helppoja pallon menetyksiä, joista IFK pääsi kontraamaan. Meillä riittää työmaata, Kekki summasi.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin seitsemän maalia heittänyt Cocksin Davor Basaric.

– Tämä oli ensimmäinen virallinen pelimme ja jalat olivat aika raskaat parin kuukauden valmistautumiskauden jälkeen. Ottelun lopputuloksesta ei ollut epäselvyyttä, mutta kiitokset ÅIFK:lle hyvästä ottelusta, Basaric kiteytti.

Cocks (7m maalit): Teemu Tamminen 8 (3), Basaric 7, Ivan Mosic 5, Bojan Zupanjac 4, Özgür Sarak 3, Onur Ersin 3, Djordje Djekic 3 (1), Sandro Samardzic 2, Srdjan Mijatovic 1, Yury Lukyanchuk 1.