Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castrenin putteri liekehti golfin Solheim Cupin avausottelussa – suomalainen urakoi lauantaina vielä uudelleen

Matilda Castren aloitti ruotsalaisen parinsa Anna Nordqvistin kanssa golfin reikäpeliottelun Solheim Cupin voitokkaasti. Euroopan ja Yhdysvaltojen välisen joukkuekilpailun ensimmäisen pelipäivän avausottelussa Castren ja Nordqvist kukistivat nelinpelissä Yhdysvaltojen Danielle Kangin ja Austin Ernstin.

Vielä 12 reiän jälkeen Castren ja Nordqvist olivat ottelussa tappiolla yhden reikävoiton erolla, mutta iskivät rei'illä 13, 14 ja 15. Eurooppalaispari voitti kolme reikää putkeen ja siirtyi kahden reikävoiton erolla johtoon.

Kang ja Ernst pystyivät ottamaan vielä yhden reikävoiton, mutta avausottelu päättyi eurooppalaisten voittoon yhden reikävoiton erolla.

Castren, 26, on historian ensimmäinen suomalainen, joka pelaa Euroopan golfjoukkueessa naisten Solheim Cupissa. Kilpailu pelataan Invernessin kentällä Yhdysvaltain Toledossa, Ohiossa.

"Kuuma kuin sauna"

Castrenin putteri oli todella kuumana heti reikäpeliottelun alkajaisiksi. Kilpailun avanneissa nelinpeliotteluissa joukkueen pelaajat lyövät samaa palloa vuorotellen. Castrenin pelipari Nordqvist löi kakkosreiällä pallon noin kymmenen metrin päähän reiästä ja Castren upotti pitkän eagle-putin .

Neljännellä reiällä Castren väläytteli taas puttitaitojaan, kun suomalainen sijoitti nelimetrisen birdie-putin keskelle reikää. Castrenin erinomainen tuntuma ei kadonnut koko kierroksen aikana, sillä kymppireiällä hän onnistui taas todella pitkässä birdie-putissa .

Ruotsalainen uutistoimisto TT kuvaili Castrenin putteria "kuumaksi kuin suomalainen sauna".

– Olen ylpeä Matildasta. Hän pelasi ensikertalaisena täysin pelottomasti ja puttasi todella hyvin, Nordqvist kehui TT:n mukaan.

Lisää vastuuta luvassa

Lauantaina aamupäivällä kolme neljästä nelinpelistä voittanut Eurooppa johtaa kisaa pistein 3,5–0,5. Iltapäivällä Toledossa mitellään neljä nelipallo-ottelua, joissa pelaajat pelaavat omaa palloaan. Jokaiselta reiältä joukkueen tulokseksi merkitään paremmin onnistuneen pelaajan tulos.

Euroopan kapteeni Catriona Matthew luottaa ensikertalaisena pelaavaan Castreniin, sillä Matthew valitsi Castrenin ja Nordqvistin pariksi myös iltapäivän nelipallo-otteluun. Castren ja Nordqvist kohtaavat Yhdysvaltojen Lexi Thompsonin ja Mina Harigaen.

Turnaus huipentuu maanantaina, jolloin pelataan 12 kaksinpeliottelua.