Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pia Reitti ja Henry Manni kantavat Suomen lippua Tokion paralympia-avajaisissa

Ratsastaja Pia Reitti ja ratakelaaja Henry Manni (kuvassa) toimivat Suomen lipunkantajina Tokion kesäparalympialaisten avajaisissa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Ratsastaja Pia Reitti ja ratakelaaja Henry Manni toimivat Suomen lipunkantajina Tokion kesäparalympialaisten avajaisissa. Avajaiset järjestetään tiistaina 24. elokuuta Tokion olympiastadionilla.

– On upea tunne päästä kantamaan Suomen lippua. Olen niin itkuherkkä, että stadionilla tulee varmasti kyynel silmään. Itken ja nauran samaan aikaan, paralympialaisten ensikertalainen Reitti kommentoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Henry Manni kantoi viisi vuotta sitten Rion kesäparalympialaisten päättäjäisissä Suomen lippua ja jatkaa nyt siis Tokiossa siitä, mihin edellisissä paralympiakisoissa jäi.

– Odotan mielenkiinnolla avajaisia ja hetkeä johdattaa joukkue stadionille. Joukkueessa on hyvä henki, ja on mahtava olla osa sitä, Manni hehkutti.

Järjestyksessään 16:nnet kesäparalympialaiset kokoavat yhteen maailman parhaat paraurheilijat 162 eri maasta. Tokiossa kilpaillaan 22 eri lajissa ja paraurheilijoita on yhteensä noin 4 500. Suomen joukkueessa on 16 urheilijaa, jotka kilpailevat seitsemässä eri lajissa.

Tokion kesäparalympialaiset kilpaillaan 24. elokuuta–5. syyskuuta.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut