Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

DFDG:n Väinö Mäkelä voitti Suomen mestaruuden – mestaruus varmistui vasta viimeisellä väylällä

Kuvituskuva. Toni Degerlund

Hyvinkääläistä Dark Flight Disc Golfia nykyään edustava jyväskyläläinen Väinö Mäkelä voitti ensimmäisen mestaruuteensa Oulun Virpiniemessä käydyissä frisbeegolfin SM-kilpailuissa.

Miesten kilpailusta muodostui todellinen trilleri aina viimeiseen väylään asti. Viimeiselle tiille asteltiin Mäkelän yhden heiton johdossa, mutta peräti neljä pelaajaa vaani toisena vain yhden heiton päässä.

Mäkelä pelasi avauksensa varmasti väylään ja birdie varmisti DFGG:n pelaajalle kullan yhden heiton erolla hopean jakaneisiin Daniel Davidssoniin ja Joonata Hämeeseen.

– Neljä vuotta tätä on haettu. En pysty nyt tätä pukemaan sanoiksi. Ehkä se realisoituu tässä muutaman päivän sisällä. Vikalla tiillä juttelin caddieni Tuukan kanssa, että kun saan kiekon väylälle, niin ollaan lähellä. Kun vielä lähestymisheitto päätyi ihan korin viereen, niin huh, Mäkelä kertoi Frisbeegolfliiton tiedotteessa.

Riihimäen Luukas Myllärinen oli 35:s (-18), kun mestaruusjahtiin lähti 104 kisaajaa.

Naisten luokassa kapellimestarina toimi koko viikon Henna Blomroos ja finaalipäivä vain korosti ylivoimaa. Blomroos pelasi viimeisen kierroksen -4 ja koko kilpailun -9. Blomroos otti peräti neljännen peräkkäisen Suomen mestaruutensa ja yhteensä uransa viidennen.

Junioreiden Euroopan mestaruuden edellisviikolla voittanut Riihimäen Frisbeegolfiin Silva Saarinen oli naisten kisassa 19:s.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut