Pyöräilijäsuuruus Laura Kenny nappasi viidennen olympiakultansa

Pyöräilijä Laura Kennystä tuli perjantaina Tokion olympialaisissa ensimmäinen brittinainen, joka on voittanut viisi olympiakultaa. Kenny voitti yhdessä Katie Archibaldin kanssa Britannialle kultaa ratapyöräilyn pariajossa.

Brittikaksikko oli kilpailussa ylivoimainen. Kenny ja Archibald voittivat peräti 10 kilpailun 12:sta kirimaalista ja keräsivät 78 pistettä, kun hopeaa ottanut Tanskan pari keräsi 35 pistettä. Pronssia nappasi Venäjän olympiakomitean pari ennen neljänneksi jäänyttä Hollantia, jonka kisaa sekoitti raju kaatuminen.

Ratapyöräilyn pariajo on yhteensä 120 kierroksen eli 30 kilometrin mittainen.

Kennyä, 29, enemmän olympiavoittoja ovat brittiurheilijoista saavuttaneet vain hänen aviomiehensä Jason Kenny ja Chris Hoy, hekin ratapyöräilijöitä. Laura Kenny voitti kaksi kultaa sekä Lontoossa 2012 että Riossa 2016, tuolloin vielä nimellä Laura Trott.

Kenny saavutti aiemmin näissä kisoissa myös joukkuetakaa-ajon hopeaa. Yhteensä hänellä on nyt kuusi olympiamitalia, mihin on brittiläisnaisista yltänyt aiemmin vain ratsastaja Charlotte Dujardin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut