Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tahkon Luka Raesmaa vaihtaa perjantaina pesäpallon baseballiin

Tahkon Luka Raesmaa tekee perjantaina ensiesiintymisensä baseballpelissä. Terhi Collin

Tahkon Luka Raesmaa tekee perjantaina ensiesiintymisensä Suomen baseballkentillä. Tahkon miesten superpesisjoukkueessa sekä kopparin tontilla että jokeripaidassa nähty Raesmaa astelee Myllypuron baseballstadionille, kun SM-sarjaottelussa kohtaavat hallitseva Suomen mestari Espoo Expos ja maan vanhimpiin baselllseuroihin lukeutuva Helsingin Puumat.

Suurin huomio ottelussa kohdistuu syöttäjänä pelaavan Sotkamon Jymyn Konsta Kurikan otteisiin. Espoon Exposin paitaan pukeutuvalla Kurikalla on suuret suunnitelmat kokeilla siipiensä kantavuutta baseballin ammattilaiskentillä tämän kauden jälkeen.

Mikäli Kurikan tavoitteet toteutuvat, on se aivan poikkeuksellista maailmassa, että urheilija, joka on pelannut ensimmäisen varsinaisen baseballottelunsa vasta 20-vuotiaana, päätyy lajissa ammattilaiseksi.

Kurikan kohdalla tämä on tosin mahdollista hänen hurjan heittokätensä ansiosta, ja mies on jo viime talven harjoituksissa syöttänyt yli 150 km/h nopeudella.

Perjantain ottelu on todellakin Kurikalle vasta toinen baseballissa. Ensimmäinen peli tapahtui keväällä kovassa Saksan Bundesliigassa (Heidenheim), josta Kurikan pelioikeudet on siirretty Espoon Exposiin.

Kurikka onkin nyt hakemassa pelituntumaa ja pohjaa tulevia tryout-leirejä varten. Mahdollisia seuraavia etappeja Kurikalle voisi olla Japanin ja Australian ammattilaissarjat tai 1–2 kauden ajaksi USA:n kivikova NCAA yliopistosarja.

Raesmaa edustaa ottelussa Helsingin Puumia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut