Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

DGH:n Aaro Huttunen oli neljäs junioreiden SM-kisoissa – mestari löytyi vasta uusinnassa

Disc Golf Hyvinkään pojat heittivät hyvin frisbeegolfin junioreiden SM-kisoissa Äijänpellon radalla. Mitalisijat olivat hyvin lähellä, sillä lauantain kahden kierroksen jälkeen MJ18-luokassa Aaro Huttunen oli jaetulla johtopaikalla. Myös Joni Hiisvirta (6.) ja Topias Piirainen (jaettu 9.) olivat kymppisakissa mitalin tuntumassa.

Sunnuntain finaalikierroksella palkintosijat valitettavasti karkasivat hyvinkääläisseuran heittäjiltä, mutta DGH:n pojat ylsivät Suomen kymmenen parhaan joukkoon. Aaro Huttunen oli neljäs tuloksella -12 ja Joni Hiisvirta (-7) seitsemäs.

DGH:n Juho Pylkkänen ja Topias Piirainen olivat jaetulla 27. sijalla (+6), kun karsintojen kautta SM-kilpailuihin selvisi MJ18-luokkaan 41 heittäjää.

Luokan voittaja ratkesi vasta uusinnan jälkeen kolmen pelaajan tehtyä tuloksen -16. Jatkoväylällä Eemi Pantsari (Joen Liitokiekko) ja Kasperi Pakarinen (Deep in the Forest) missasivat ratkaisevan putin, kun taas Nestori Tuhkanen (Mikkelin frisbeegolf) laittoi birdie-puttinsa varmasti sisään ja vei mestaruuden. Patsarille ja Pakariselle jaettu SM-hopea.

Tuoreen mestarin tavoitteena on seuraavaksi avoimen luokan Suomen mestaruus.

MJ15-luokassa DGH:n Verneri Kivisaari oli avauspäivän jälkeen sijalla kuusi. Finaalikierroksella sijoitus tippui muutaman pykälän, mutta Kivisaari säilytti sijoituksen kymmenen parhaan joukossa ollen lopputuloksissa yhdeksäs (+5).

Luokan voitto ratkottiin harjavaltalaiskaksikon kesken. Viimeisellä kierroksella mahtavan nousun tuloksella -8 tehnyt Joonas Mäkelä joutui lopulta tyytymään SM-hopeaan, kun peräti viiden uusintaväylän jälkeen mestariksi saatiin Onni Ruusunen. Ruusunen upotti ratkaisuväylällä 9-metrisen putin, kun Mäkelän putti osui yläpantaan. Tuloksen -18 tehnyt kaksikko oli kisassa varsin ylivoimainen.