Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Minimoto-kuskit saavat oppia – reilun viikon päästä Hyvinkäällä ajetaan supermoton SM-pisteistä

Minimotopyörillä on harjoiteltu ahkerasti Hyvinkään kartingradalla. Reilun viikon päästä Hyvinkäällä ajetaan kisaa SM-supermoton merkeissä. Reko Racing

Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan ja Reko Racingin yhteistyöprojekti minimoto elää ja voi hyvin. Minimotokuljettajien yhteisharjoitukset ovat jatkuneet koko kesän ajan tiistaisin Hyvinkään kartingradalla.

Tällä viikolla rataa kiersi useampi kymmenen nuorta minimotokuljettajaa, jotka saivat seurakseen pari kokenutta asfalttiratojen sankaria, kun hyvinkääläiset Kimi Patova ja Antti Soitiala näyttivät nuorukaisille ajamisen mallia.

Minimotossa on luokkia paljon, joten jokainen nuori aloittelija ja kokenutkin kuljettaja löytää helposti itselleen sopivan luokan.

– Minimoto junior -luokassa ajetaan pienillä 40ksm:n road racing pyörillä ja sekä 50ksm:n että 65ksm:n pyörillä, jotka on puolestaan rakennettu motocrosspyöristä. MiniGP-luokassa kaikilla kuljettajilla on käytössä Hondan 100ksm:n pyörät, selventää Kahvakoplan ja Reko Racingin puuhamies Jori Nieminen.

Ohvale luokan pyörät ovat iskutilavuudeltaan160 ksm tai 110 ksm. Minisupermoton stock-luokassa ajetaan 125ksm:n peleillä.

– Yllättävän paljon on poikia taas harjoituksissa ja hyvä niin. Muutamia kuljettajia on tullut viime kesästä lisää koronapandemiasta huolimatta, iloitsee Reko Racingin tiimipomo Reko Nieminen.

Myös menestystä on Kahvakoplan nuorille asfalttitaitureille kertynyt.

–  Eetu Helminen ja Elias Lehtonen ovat ajaneet hienosti. Kesäkuussa Motoparkissa Eetu oli molempien erien kakkonen ja Elias puolestaan molempien erien kolmas. Toisessa erässä oli Eetulla voitto tosi lähellä ja hän hävisi voiton vain 0,022 sekunnin erolla erän voittaneelle Imatran Luukas Klemetille. Myös MiniGP-luokan cupin pisteissä he ovat samoilla sijoilla, Reko Nieminen hehkuttaa suojattejaan.

Tiistai-illan sankalle ajajamäärälle löytynee selitys siitä, että Hyvinkään kartingradalla ajetaan supermoton SM-osakilpailu reilun viikon kuluttua lauantaina (7.8.). Siellä mukana ovat myös minimoto-luokat.

SM-luokissa puolestaan ajaa koko SM-kärki. Kimi Patova johtaa S4-luokkaa suvereenisti. S1-luokassa Antti Soitiala on pisteissä kuudentena ja janoaa varmasti podiumpaikkaa kotiradalla.

– Minulta hajosi edellisessä kisassa pyörästä moottori, mutta nyt kaikki on kunnossa ja on päästy harjoittelemaankin muutamaan otteeseen, kertoo Soitiala.

Lähde: Reko Racingin tiedote

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut