Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Roni Salin ajoi SM-osakilpailuvoittoon – Mika Karma koki kovia

HyKoKen Mika Karma pääsi reilu viikko sitten tuulettamaan senioriluokan voittoa molempina päivinä Saarenmaalla. Etelä-Pohjanmaan reissu ei ollut yhtä menestysekäs. Saarenenduro.fi

Riihimäen Roni Salin oli ykkönen cross countryn toisessa SM-osakilpailussa Kauhajoella lauantaina.

Salin voitti A-luokan ja ajoi ainoana kilpailijana 12 kierrosta. Kakkoseksi tuli Jiri Leino ja kolmanneksi Paavo Henriksson.

Salin nimesi pölysuojan salaiseksi aseekseen.

– Sain hyvän lähdön ja pääsin kärkeen, vaikka Leino ahdistikin tiukasti. Sitten mentiin sinne taakse, missä maasto pölisi tosi paljon. Ajattelin, että annan siinä oikein kunnolla hanaa, niin takaa ei kyllä tule kukaan ohi, koska siellä ei näe mitään, Salin kommentoi Xracing.fi-sivustolle.

– Kun startista pääsi kärkeen, niin eipä sieltä oikein millään ohi olisi päässyt. Kerran kaaduin koko kisan aikana, mutta muuten ei mitään mainittavaa ollutkaan

V40-luokassa Hyvinkään Konekerhoa edustava Mika Karma ajoi ykkösenä maaliin, mutta suoritus hylättiin vilppilähdön takia. Voiton otti Janne Mukkala.

– Startti on niin herkässä, kun on sormi napilla valmiina, Karma kommentoi hylkäämistään Facebook-sivullaan.

Vilppilähtö oli lopulta Karman murheista pienempi, sillä kisan jälkeen hän joutui tekemään reissun Seinäjoen keskussairaalaan.

– Pyörä meni aika solmuun ja solisluu samalla neljään osaan, sillä vedettiin kumminkin loppuun nopeasti.

Aamun ensimmäisessä lähdössä reitille pääsi neljä luokkaa. Tunnin mittaiseen urakkaan starttasivat nuorten, V60-, Classic- sekä Kuntoluokan kilpailijat.

V60-luokasta löytyi koko ensimmäisen lähdön nopein kuljettaja. HyKoKe:n Juha Piiroinen ajoi voittoon reilun kolmen ja puolen minuutin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Helsingin Moottorikerhon Ari Kannelaa.

Päivän toisessa lähdössä radalla olivat naiset, C-, ja V50-luokan kilpailijat. Nyt kisa-aika tuplattiin eli reittiä kierrettiin kaksi tuntia.

C-luokassa voittoon ajoi Markus Liimatainen. Kahvakoplan Aaro Lempiö oli 21:s ja Reijo Kuuslampi 49:s.

Naisten luokassa parhaasta vauhdista vastasi Janette Mielonen. Hän oli ainoa tämän luokan kilpailijoista, joka ehti ajaa kymmenen kierrosta. HyMK:n Emma Seppäselle kierroksia kertyi kahdeksan ja hän oli kisan 11:s.

V50-luokassa kisannut SaMK:n Juha Puotsaari ajoi lähdön ainoana kuljettajana 11 kierrosta ja otti selkeän voiton. HyMK:n Mikael Pellinen oli yhdeksäs ja Kahvakoplan Ari Jokela 11:s.

Seuraavan kerran cross countryn SM-pisteistä ajetaan lokakuussa Säkylässä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut