Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henri Laaksonen joutui vetäytymään Tampereelta – kävely ei onnistu ilman kipua

Harmillinen vasemman jalan nivusvamma estää tennispelaaja Henri Laaksosen osallistumisen Tampere Openiin, jossa hän oli kakkossijoitettu.

– Odotin kovasti Tampereelle tulemista, mutta pelaaminen on mahdotonta, kun ei voi kävellä ilman kipua, Henri Laaksonen toteaa turnauksen verkkosivujen uutisessa.

Kilpailusta poisjäänti ei ilman lääkärintodistusta onnistu, joten Laaksonen kävi tuomassa dokumentin omakohtaisesti kisatoimistoon.

Sama nivusvamma vaivasi hyvinkääläislähtöistä tennispeluria jo hienosti sujuneessa Ranskan avoimessa, jossa hän joutui luovuttamaan ottelun Kei Nishikorille ensimmäisen erän jälkeen. Laaksonen oli edennyt kisassa jo kolmannelle kierrokselle, 32 joukkoon, aloitettuaan karsinnoista.

Toisella kierrokselle hän otti komean voiton Espanjan Roberto Bautista Agutista neljässä erässä.

Heinäkuun alussa nivunen ei ilmoittanut itsestään, kun Laaksonen eteni Braunschweigissa, Saksassa ATP-haastajaturnauksen finaaliin asti.

Viime viikolla Båstadin ATP250-kisassa Laaksonen eteni, jälleen karsintojen kautta, kisan toiselle kierrokselle voittamalla ensimmäisellä kierroksella kovassa nousussa olevan Italian Lorenzo Musettin kolmessa erässä.

– Siinä ottelussa pelasin todella hyvin. Yksi huono syöttögeimi johti erätappioon.

Seuraavalla kierroksella hän kohtasi Ruotsin Elias Ymerin, voitti ensimmäisen erän 6–2 ja oli syöttämässä voittoa kotiin 6–5-johdossa toisessa erässä.

– Pelin kolmannessa pisteessä tunsin nivusessa outoa kipua. Pari, kolme seuraavaa pistettä menivät vielä ok, mutta sitten pystyin vaivoin pelaamaan kivun vuoksi tarvittavat kaksi pistettä.

Puolivälierissä Laaksonen olisi kohdannut Norjan Casper Ruudin, mutta sen ottelun hän joutui luovuttamaan.

– Olisi ollut kiva pelata se ottelu. Olisin päässyt näkemään, miten oma pelini sujuu hänen tasoistaan vastaan.

Nivusvammasta kuntoutuminen on pitkällistä puuhaa. Nivusta pitää päästä liikuttamaan, vahvistamaan ja venyttämään, sitten kun se on ilman kipua mahdollista.

Henri Laaksosen valmentajana on vuodesta 2018 toiminut tsekki David Pultr, 34.

– Käyn hänen valmennettavanaan Prahassa, mutta usein matkustamme kisapaikalle 5–6 päivää ennen otteluiden alkua ja treenaamme siellä. Olen treenannut paljon ja liikun nyt paremmin.

Laaksonen kertoo matkustavansa noin 40 viikkoa vuodessa.

– Elämäni on matkalaukussa ja autossa.

Laaksonen on edustanut Sveitsiä kymmenen vuotta. Davis Cupissa Sveitsi kohtaa syyskuussa kotikentällään Viron.

– Toivon mukaan olen pelikunnossa silloin.

Toinen mukava tavoite on loppuvuodesta pelattava ATP-haastajaturnaus Tali Open Helsingissä.