Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Maxhuni teki 10 pistettä Belgiaa vastaan – Susijengi pelasi kautta aikain 1000. A-maaottelunsa

Suomen koripallomaajoukkue käynnisti urakkansa Okinawan kansainvälisen turnauksen avauspäivänä kohtaamalla Belgian ottelussa, joka oli Susijengin 1000. A-maaottelu kautta aikain. Joukkueet kamppailivat voitosta rinta rinnan, mutta Belgian päätösjakson hyökkäyslevypallot ja vapauttavat kolmoset siivittivät sen 64–74 (36–39) -voittoon.

Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni upotti ottelussa kymmenen pistettä ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.

Susijengi löi ottelun alkutahdit ja kohosi Elias Valtosen johdolla 14–9-johtoon, jonka jälkeen Belgia piti hienoista johtoa 25 minuutin ajan. Äärimmäisen fyysisesti pelannut Belgia ei kuitenkaan päässyt karkaamaan kuutta pistettä kauemmaksi, kun Susijengi löysi aina tarvittaessa uuden ratkaisijan riveistään.

Päätösjaksoon Susijengi saapui erityisen hyvällä puolustusjalalla ja kuittasi Mikael Jantusen nostolla itsensä pitkästä aikaa johtoon tilanteeseen 54–53. Belgia nosteli perättäisistä hyökkäyslevypalloista silti itsensä johtoon.

Jean-Marc Mwema sivalsi kolmosella Belgian 64–74-voittolukemiin puolisen minuuttia ennen loppua.

– Viimeisellä jaksolla Belgia käytti hyväkseen puolustuksemme muutamasta väärästä rotaatiosta syntyneet heittopaikat. Lisäksi päätösjakson seitsemän menetystämme oli ratkaiseva tekijä loppujen lopuksi, arvioi ottelua Susijengin apuvalmentaja Hanno Möttölä.

Susijengin tehoykköseksi kohosi Valtonen (14/4).

Maajoukkueelle on kirjattu nyt historian saatossa yhteensä 1000 maaottelua. Näistä otteluista Suomi on voittanut 471 ottelua, hävinnyt 527 ja pelannut yhden tasan.

Seuraavaa rajapyykkiä hätyytellään Okinawan turnauksen päätösottelussa Japania vastaan, sillä Henrik Dettmannilla on tällä hetkellä koossa 298 ottelua miesten maajoukkueen peräsimessä.

Seuraavaksi Susijengi kohtaa Unkarin perjantaina 9.7. klo 8 Suomen aikaa.