Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Hurkacz kukisti Wimbledonissa toiseksi sijoittuneen Medvedevin ja eteni Federerin puolivälierävastukseksi

Hubert Hurkaczista tuli tiistaina historian neljäs puolalaispelaaja, joka on yltänyt Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelin puolivälierävaiheeseen. Turnauksessa 14. sijoitettu Hurkacz päihitti toiseksi sijoitetun Venäjän Daniil Medvedevin ottelussa, joka keskeytettiin maanantai-iltana vesisateen vuoksi. Kaksipäiväiseksi venynyt taisto kirjattiin puolalaispelaajan eduksi lopulta erin 2–6, 7–6, 3–6, 6–3, 6–3.

– Daniil (Medvedev) on loistava pelaaja, jonka kanssa sain taistella tosissani voittaakseni. Ottelun keskeyttäminen maanantaina oli minulle henkilökohtaisesti uusi kokemus. Tapahtuneen jälkeen juttelin valmentajani kanssa ja valmistin itseäni tähän päivään, jotta sain mahdollisuuden olla edellispäivää parempi, kommentoi Hurkacz ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Hurkacz saa vastaansa Sveitsin Roger Federerin, joka raivasi tiensä jatkoon maanantaina kaadettuaan Italian Lorenzo Sonegon erin 7–5, 6–4, 6–2.

– Tässä lajissa Roger on aivan uskomaton siinä, mitä hän tekee ja miten hän pelaa. Hän on inspiroinut niin monia ihmisiä ja hänen kohtaamisensa tulee olemaan hauskaa, Hurkacz totesi.

Pliskova ensimmäistä kertaa Wimbledonin välieriin

Tshekin Karolina Pliskova voitti tiistaina Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin puolivälierissä Sveitsin Viktorija Golubicin, mikä tiesi samalla tshekkipelaajalle uran ensimmäistä Wimbledonin välieräpaikkaa. Ottelu kirjattiin turnauksessa kahdeksanneksi sijoitetulle Pliskovalle erin 6–2, 6–2.

– Olen todella iloinen selvittyäni ensimmäistä kertaa Wimbledonin välieriin, hehkutti Pliskova ottelun jälkeen.

Entinen naisten maailmanlistan ykkösnimi ei ole vielä kertaakaan urallaan onnistunut voittamaan tenniksen grand slam -turnausta, mutta nyt siihen on olemassa hyvät mahdollisuudet.

– Valmistautumiseni otteluihin on sujunut osaltani hyvin, ja toivottavasti se saa jatkoa, Pliskova totesi.

Sabalenka päihitti Jabeurin

Pliskovan välierävastustaja ratkaistiin tiistaina turnauksen toiseksi sijoitetun Valko–Venäjän Arina Sabalenkan ja 21. sijoitetun Tunisian Ons Jabeurin välillä. Pidemmän korren ja paikan neljän joukkoon saalisti lopulta Sabalenka erin 6–4, 6–3.

– Olen erittäin onnellinen tästä voitosta. Ottelut Jabeuria vastaan ovat aina tiukkoja, sillä hän on niin mahtava pelaaja. Häntä vastaan on haasteellista pelata, joten olen todella iloinen, että pystyin tällä kertaa voittamaan hänet, kommentoi Sabalenka pelin jälkeen.

– Se on hyvä asia, että ulospäin pelini näyttää kulkevan. Nurmialusta tekee kuitenkin välillä tepposensa, mistä johtuen palloa on joskus vaikea hallita. Olen kuitenkin onnellinen siitä, että olen edelleen turnauksessa mukana ja löydän keinot voittaa näitä otteluita, Sabalenka sanoi.

Barty voitti australialaisten puolivälierätaiston

Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin ykkössijoitettu Ashleigh Barty jatkaa matkaansa välierävaiheeseen, kun australialaispelaaja kukisti tiistain puolivälieräottelussaan maannaisensa Ajla Tomljanovicin erin 6–1, 6–3.

– Ajla on uskomaton kilpailija. Minun piti yltää parhaimpaani, jotta pystyin voittamaan hänet. Uskon, että kaikki australialaiset maassamme ovat todella ylpeitä hänestä, tunnusti Barty ottelun jälkeen.

Barty saa välierissä vastaansa turnauksessa 25. sijoitetun Saksan Angelique Kerberin, joka päihitti omassa puolivälieräottelussaan 19. sijoitetun Tshekin Karolina Muchovan erin 6–2, 6–3. Vastus tulee olemaan tiukka, sillä Kerber on entinen naisten maailmanlistan ykkösnimi vuodelta 2016 ja Wimbledonin naisten kaksinpelin voittaja vuodelta 2018.

– Se tulee olemaan ultimaattinen testi, sillä "Angie" on menestynyt täällä aiemminkin, Barty kehui tulevaa vastustajaansa.

"Nautin joka hetkestä täällä"

Angelique Kerber eteni tiistaina neljännen kerran Wimbledonin tennisturnauksen välierävaiheeseen, kun Tshekin Muchova kukistui siis suoraan kahdessa erässä.

– Minä todella nautin joka hetkestä täällä. Ottelu oli tiukka ja vastustaja pelasi hyvin, minkä vuoksi minun oli esitettävä parastani, kommentoi Kerber pelin jälkeen.

Saksalaispelaaja on voittanut urallaan Wimbledonin ohella myös Australian avoimen tennisturnauksen, sekä Yhdysvaltain avoimet. Ashleigh Barty saa tehdä parhaansa, mikäli hän mielii kukistaa Kerberin välierässä.

– Välierissä minun pitää pystyä esittämään parastani. Vastustaja on pelannut turnauksessa hyvin ja hänen itseluottamuksensa on korkealla. Minun pitää kyetä pelaamaan omaa peliäni ja olemaan riittävän aggressiivinen, Kerber totesi.

Naisten kaksinpelin toisessa välierässä kohtaavat turnauksessa toiseksi sijoitettu Valko–Venäjän Arina Sabalenka ja 8. sijoitettu Tshekin Karolina Pliskova.

Sade haittasi Wimbledonin tennisturnausta tiistaina, mistä johtuen muun muassa tyttöjen kaksinpelissä pelanneen Laura Hietarannan kesken jäänyt ottelu siirrettiin myöhempään ajankohtaan.