Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Suomen miesten koripallomaajoukkue pelaa pitkästä aikaa Japanissa: "Toivottavasti seuraavaan kutsuun menee alle 35 vuotta"

Suomen miesten koripallomaajoukkue lensi viime viikolla Tokioon ja sieltä edelleen Okinawan pääkaupunkiin Nahaan, jossa joukkue ottaa Japanin koripalloliiton kutsumana osaa Tokion olympialaisia edeltävään neljän maan kutsuturnaukseen. Suomi on pelannut edellisen kerran Japanin maaperällä kesäkuussa 1986.

– Tavoitteena on pysyä nykyisellä tasolla, jotta saadaan kansainvälistä arvostusta ja mahdollisuuksia osallistua tällaisiin turnauksiin. Toivottavasti seuraavaan kutsuun menee alle 35 vuotta, toteaa Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Olympiaisäntä Japanin ohella Susijengi saa turnauksessa vastaansa myös Belgian ja Unkarin, jotka molemmat osallistuvat syksyn 2022 koripallon EM-kisoihin. Dettmannin mukaan Suomella on jalkeilla seuraavan sukupolven joukkue.

– Jo pelkästään se on meille arvokas asia, että saamme olla yhdessä näin pitkän ajan. Mukana on lupaavia nuoria pelaajia, mutta myös jo kannuksensa hankkineita nimiä.

Dettmann, 63, on valmentanut Susijengiä vuosina 1992-97 sekä uudelleen vuodesta 2004 lähtien. Tähän mennessä Dettmannilla on vyöllään 297 ottelua Suomen miesten maajoukkueen peräsimessä, mutta turnauksen päättävässä Japani-ottelussa suomalaisluotsi siirtyy valmennettavien pelien määrässä täysin uudelle sataluvulle.

– Olen saanut tämän matkan aikana kokea aikojen saatossa uskomattoman hienoja hetkiä. Kiitos kaikille heille, jotka ovat matkaseuran kestäneet.

Toinen merkittävä tilastofakta nähdään keskiviikon ottelussa Belgiaa vastaan, kun Suomen miesten maajoukkue pelaa 1000. maaottelunsa kautta historian.

– Pelattujen otteluiden määrä kuvastaa sitä, kuinka hieno ja rikas historia lajilla on Suomessa. Siitä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa tuhatlukua.

“Yritän täyttää tonttini .

Eräs Japaniin matkanneista pelaajista on tällä kaudella miesten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi. Belgian pääsarjaan ensi kaudeksi siirtyvä Järvi, 25, on toipunut alkukesän loukkaantumisestaan ja lähtee turnaukseen odottavin mielin.

– Ensimmäiset miesten maaotteluni tuovat ekstralatauksen koko reissuun. Vastaan tulee mielenkiintoisia joukkueita, joista varsinkin Japani pelaa hieman erilaista koripalloa kuin eurooppalaiset joukkueet.

Kauhajoen Karhu Basketia kolmen edelliskauden ajan edustanut Järvi toteaa, ettei hän ole asettanut itselleen sen suurempia pelillisiä tavoitteita turnaukseen.

– Yritän täyttää tonttini ja ne minuutit, jotka saan pelata. Pyrin auttamaan joukkuetta parhaan kykyni mukaan ilman, että ottaisin peleistä ylimääräisiä suorituspaineita.

– Harjoituksissa on menty todella kovalla temmolla ja on mielenkiintoista nähdä, miten saadaan se siirrettyä peliin. Jos onnistutaan siinä ja pystytään pitämään järki mukana, niin edessä voi olla tosi makeita pelejä.

Suomi kohtaa keskiviikkona turnauksen avausottelussa Belgian, perjantaina Unkarin ja sunnuntaina isäntämaa Japanin.