Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Susijengi sai mieluisan kutsun Japaniin – olympiaisäntä vastassa neljän maan turnauksessa

Suomen miesten koripallomaajoukkue eli Susijengi osallistuu heinäkuussa Japanissa pelattavaan neljän maan kutsuturnaukseen. Turnauksessa Suomi kohtaa kesäolympialaisten isäntämaan Japanin sekä ensi vuoden EM-kisajoukkueet Belgian ja Unkarin.

Susijengi matkustaa Japaniin jo tiistaina, pysyttelee Tokiossa viisi päivää karanteenissa ja matkaa sitten Okinawan saarella pelattavaan turnaukseen. Pelipaikkana toimii Nahan kaupunki, jossa Suomi kohtaa 7. heinäkuuta Belgian, 9. heinäkuuta Unkarin ja 11. heinäkuuta Japanin.

NBA-pelaaja Rui Hachimuran tähdittämä Japani pelaa Tokion olympialaisissa samassa lohkossa Argentiinan ja Espanjan kanssa. Japanin neljäs lohkovastustaja ei ole vielä varmistunut.

– Olemme äärimmäisen kiitollisia ja otettuja tästä harvinaislaatuisesta tilaisuudesta, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann kiitteli Koripalloliiton tiedotteessa .

– Kilpailu on urheilun tärkein ja kehittävin elementti, josta emme ole viimeisen puolentoista vuoden aikana päässeet joukkueena tarpeeksi nauttimaan. Tarjolla on runsaasti kallisarvoista kokemuspääomaa.

Uusia tuttavuuksia mukana

Ensi vuoden EM-kisoihin valmistautuva Suomi pelasi reilut kaksi viikkoa sitten Tshekissä kaksi maaottelua, jotka molemmat päättyivät Tshekin voittoon. Nyt Japaniin matkaavat uusina pelaajina kautensa Euroopassa päättäneet Henri Kantonen, Alexander Madsen, Edon Maxhuni ja Daniel Dolenc sekä Yhdysvalloissa yliopistouransa päättänyt Hannes Pöllä.

Okinawassa maajoukkuedebyyttejä kärkkyvät miesten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu ja Belgian liigaan siirtyvä Okko Järvi sekä Tennesseen ja Illinois'n yliopistoissa pelaavat laiturit Olivier Nkamhoua ja Jacob Grandison.

– Ryhmämme on korintekotaitoinen, urheilullinen, monipuolinen ja hyvin nuori. Lähes koko pelaajistomme on vielä verrattain uutta ja monista näistä pelaajista tulee olemaan meille iloa vielä vuosikausiksi, Dettmann kuvaili.

Belgia-ottelu on Suomelle tuhannes ottelu miesten maajoukkuetasolla. Merkkipaalua on tarkoitus juhlistaa Suomessa elokuussa, jolloin Suomi pelaa kotimaaotteluita.