Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

New York Islanders löi Tampa Bayn ja siirsi ratkaisun seitsemänteen peliin

New York Islanders voitti Tampa Bay Lightningin Anthony Beuavillierin jatkoaikamaalilla 3–2 ja tasoitti joukkueiden välisen ottelusarjan tilanteeseen 3–3. NHL-jääkiekkoliigan loppuotteluun etenijä ratkeaa seitsemännessä pelissä.

Islanders oli toipunut edellisen ottelun rumasta 0–8-tappiosta, vaikka tälläkin kertaa se joutui takaa-ajajan asemaan alkuun. Tampa Bayn Brayden Point vei joukkueensa 1–0-johtoon, kun avauserää oli pelattu 16 minuuttia. Tampa Bay lisäsi johtoaan toisessa erässä, kun avausmaalin syöttänyt Anthony Cirelli teki 2–0-maalin.

Hetkeä myöhemmin Islanders aloitti takaa-ajon, kun Jordan Eberle kavensi tilanteeksi 1–2. Päätöserässä Scott Mayfield tasoitti tilanteeksi 2–2 ja pakotti Tampa Bayn jatkoajalle. Jatkoaikaa pelattiin vain runsas minuutti, kunnes Beauvillier riisti kiekon Tampa Bayn Blake Colemanilta ja ohitti laukauksellaan Tampa Bayn maalivahdin Andrei Vasilevskin.

– Rehellisesti sanottuna minulle pimeni hiukan. He menettivät kiekon, näin sen menevän sisään ja minulla pimeni. Olin niin iloinen, kiljuin ja kaikki hyppäsivät päälleni. Tietenkin tämä tuntuu uskomattomalta, enkä voisi olla iloisempi, Beauvillier kertasi NHL:n nettisivuilla .

Kutsherov loukkaantui

Kahden maalin johdon lisäksi Tampa Bay menetti Nikita Kutsherovin, joka pelasi vain yhden vaihdon ja jätti pelin kesken. Kutsherov ehti 46 sekuntia kestäneen vaihdon aluksi saada Scott Mayfieldin poikittaisen mailan selkäänsä. Kutsherov kaatui, nousi hitaasti ja jatkoi peliä, mutta näytti kolauttavan oikean olkapäänsä taklatessaan Mathew Barzalia. Vaihtoon luisteltuaan Kutsherov meni pukukoppiin eikä enää palannut.

Kutsherov on NHL:n pudotuspelien pistepörssin kärkimies 27 pisteellä 17 ottelussa. Hän oli sivussa koko runkosarjan oltuaan joulukuussa leikkauksessa.

– Kutsherovia ei voi korvata. Hän on pelannut uskomattomat pudotuspelit. Hän on kuolettavan kova hyökkäyksessä ja ylivoimalla. On surkeaa menettää hänet tuolla tavoin ottelun alussa, Lightningin kapteeni Steven Stamkos sanoi.