Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Isoäidin halaus tuntui paremmalta kuin juoksu

Vasta 21-vuotias pikajuoksija Sha'Carri Richardson varmisti pääsynsä Tokion olympialaisiin, kun hän pyyhälsi Yhdysvaltain yleisurheilun olympiakarsinnassa naisten 100 metrin voittoon kovalla ajalla 10,86. Richardson paljasti juoksun jälkeen, että hän oli kisoja edeltävällä viikolla kuullut biologisen äitinsä kuolemasta.

– Halusin tulla tänne toteuttamaan unelmaani ja tekemään perheeni ylpeäksi, Richardson kertoi ja antoi kunnian kasvattamisestaan isoäidilleen.

– Isoäidin halaaminen tuntui paremmalta kuin juoksu.

Yhdysvaltalaiset ratkovat olympiapaikat Eugenessa, jossa kisataan ensi vuonna yleisurheilun MM-kilpailut. Naisten 100 metrillä Richardson oli suosikki, mutta hänen lähtönsä ei ollut finaalissa paras mahdollinen. Richardson pääsi kuitenkin Javianne Oliverin rinnalle 30 metriä ennen maaliviivaa ja otti selvän voiton. Oliver oli vastatuuleen juostussa kisassa toinen ajalla 10,99, ja kolmannen Tokio-paikan juoksi Teahna Daniels ajalla 11,03. Alkuerissä alle 11 sekunnin vauhtiin yltänyt Kayla White jäi kahdeksanneksi ajalla 11,22.

Richardson on kauden maailmantilastossa toisena huhtikuisella ajallaan 10,72. Edellä on vain Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce kesäkuun alussa Kingstonissa juoksemallaan 10,63:lla.

Gatlin ja Felix konkareina Tokiota kohti

Eugenessa ei nähty suuria yllätyksiä toisena kisapäivänä. Miesten 100 metrin alkuerissä maailmantilaston ykkönen Trayvon Bromell eteni välieriin tuulituloksella 9,84. Bromell on yksi Tokion olympiasatasen suosikeista.

Neljänsiin olympialaisiinsa tähyävä Justin Gatlin oli alkuerien toinen ajalla 9,93.

– Joskus harjoituksissa huomaan olevani 39-vuotias, mutta elän tällaisia hetkiä varten, Gatlin kuvasi.

Naisten 400 metrillä Allyson Felix eteni finaaliin ja tähyää viidensiin olympialaisiinsa, jotka kruunaisivat hänen uransa. Felix on voittanut ainoana yleisurheilijanaisena kuusi olympiakultaa.

Naisten 100 metrin aitajuoksussa ME-nainen Keni Harrison kellotti alkuerissä huippuajan 12,49. Vuoden 2016 olympialaisiin Rioon Harrison ei päässyt, vaikka oli tuolloin vahva ehdokas olympiavoittajaksi. Yhdysvaltalaisten karsintasysteemi on kuitenkin ankara, sillä vain karsintakilpailujen kolmella parhaalla on asiaa olympialaisten yleisurheiluareenalle.